Vijesti

Uvodi se novi sustav kontrole prometa u starogradskoj jezgri

11.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U tijeku su pripremni radovi na instaliranju novog sustava kontrole prometa u starogradskoj jezgri. Stari je sustav s podiznim stupićima naime dotrajao, te je u posljednje vrijeme stvarao probleme s održavanjem i servisiranjem.

Od ovoga ljeta uvest će se stoga novi sustav, s rampama i čitačem registarskih oznaka vozila. Sustav će instalirati Alarm Automatika iz Rijeke, tvrtka s brojnim referencama u postavljanju takvih rješenja u kontroli prometa. Riječ je o investiciji od oko 500.000 kuna, u okviru koje će biti ugrađene četiri rampe zadnje generacije, s tzv. LPR tehnologijom (LPR - License Plate Reader), odnosno čitačem registarskih oznaka vozila. LPR tehnologija omogućava brži protok prometa i bolju kontrolu ulaza i izlaza iz zone ograničenja prometa, obzirom da sustav reagira na registarske oznake vozila unaprijed ubačene u sustav.

Zbog osjetljivosti lokacije na kojima se rampe nalaze, bit će opremljene i dodatnim senzorima kako prilikom spuštanja i podizanja ne bi ozlijedile pješake. No, u večernjim satima tijekom ljetne sezone, kada starogradska jezgra postaje pješačkom zonom, rampe će se podići a u funkciju će se u to vrijeme staviti stari sustav s podiznim stupićima, kako bi protok pješaka bio što jednostavniji.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.