Vijesti

Novi sadržaji za dječju igru u parku Janeza Ziherla

18.05.2020. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Dječje igralište u Karpinjanu, u parku Janeza Ziherla, dobilo je ovih dana nove sadržaje za dječju igru, na radost brojnih mališana (i njihovih roditelja), kojima je ova atraktivna zelena površina u hladu borova, tik uz more i obalnu šetnicu, jedna od omiljenih gradskih destinacija za igru i razonodu.

Pored već postojećih igrala – tobogana, tunela, drvenih kućica…, sredinom svibnja postavljeni su tako i novi elementi za dječju igru, popraćeni sigurnosnom gumenom podlogom, a zamijenjeni su tom prigodom i neki od postojećih metalnih elemenata, također u skladu s visokim normama za sigurnost dječjih igrališta.

Klince i klinceze sigurno će posebno razveseliti nova „penjalica“, četverostrana drvena konstrukcija koja na sebi ima različite elemente za penjanje – drvene i ljestve od užadi, uže i mrežu za penjanje, te pravu malu penjačku stijenu. Za one manje sklone avanturi, tu su i neka klasičnija igrala, no i ona u maštovitim i ponešto drugačijim izdanjima. Umjesto klasične ljuljačke tu je ljuljačka nalik košari, na koju stigne i dvoje-troje mališana, ili se pak na njoj može ljuljati ležeći. Ljuljati će se moći i oni najmlađi, na novoj ljuljački za bebe. Tu je i vesela klackalica na kojoj će se djeca klackati u društvu dva žuta konjića, a moći će se i zanjihati na velikoj zelenoj žabi, zapravo njihalici s oprugom.Sva ta nova igrala postavljena su na zaštitnu gumenu, tzv. antitraumatsku podlogu. Ukupno je riječ o 90-ak četvornih metara gumene podloge. Ukupna vrijednost investicije s izradom, dopremom i montažom elemenata dječjeg igrališta je 126 tisuća kuna (s PDV-om). Radovi su povjereni poduzeću Usluga d.o.o. iz Pakraca, a sredstva su osigurana gradskim proračunom za ovu godinu.

Podsjetimo kako su na tom prostoru prije dvije godine - zahvaljujući sredstvima koje je prikupila udruga Zdravi Novigrad – postavljena i igrala za djecu s motoričkim poteškoćama u razvoju, a svojevremeno je u prostoru parka, kako bi razveselila mališane, udruga gljivara Boletus postavila uvećane drvene replike raznih vrsta gljiva, te drveni stol i stolice također u obliku gljiva.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.