Vijesti

Uređuje se novi potporni zid i parkirna mjesta za dostavu na gradskoj tržnici

22.03.2017. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Ovih su dana u tijeku radovi na uređenju prostora uz gradsku tržnicu u ulici Murvi, u okviru kojih se uređuje dio pristupne ceste između tržnice i obližnje stambene zgrade, betonira se novi potporni zid, a na tom će se mjestu urediti i parkirališna mjesta za opskrbu tržnice. Predviđena su dva parkirna mjesta za kombi vozila, te jedno za automobil.

Izgradnji novog betonskog potpornog zida prethodilo je rušenje i uklanjanje postojećeg, koji je bio stepenast, na dvije razine. Novi zid prosječne visine oko 1,2 metra na jednoj je razini, pa se na taj način dobila dodatna površina za parkirna mjesta. Kako se ovi radovi odvijaju usporedno s radovima na rekonstrukciji ulice Murvi, tako će i završno asfaltiranje novouređenog prostora uz tržnicu biti obavljeno s asfaltiranjem ulice Murvi, do sredine travnja.

Dodajmo kako su građevinski radovi povjereni novigradskom Obrtu za građevinsku mehanizaciju Robi, asfaltirat će Zebra d.o.o. Pazin, a investiciju vrijednu 125.000 kuna financira gradsko komunalno poduzeće Neapolis, u čijoj je ingerenciji upravljanje gradskom tržnicom.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.