Vijesti

Nove Odluke Stožera civilne zaštite RH o korištenju dječjih i sportskih igrališta, održavanju pogreba i sklapanju braka (4.5.2020.)

05.05.2020. /// Novigrad Vijesti
Stožer civilne zaštite RH donio je 4. svibnja tri nove odluke kojima se djelomičnom popuštaju prethodno uvedene epidemiološke mjere na sprječavanju širenja koronavirusa i bolesti COVID-19.

Ponovo je tako dozvoljeno korištenje dječjih igrališta, otvorenih sportskih igrališta, te drugih sportskih sadržaja na otvorenom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama (http://www.hzjz.hr). Odluka je dostupna OVDJE. Stupanjem ove Odluke na snagu stavlja se izvan snage Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (dostupna OVDJE).

Izmijenjena je i Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja. Prema novoj Odluci pogrebi, posljednji ispraćaj i polaganje urne mogu se održavati u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama. Dodatno, ovom Odlukom ukida se obustava organiziranja glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. U skladu s ovom Odlukom posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja, uz odavanje vojnih počasti, dopušteni su uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka je dostupna OVDJE. Ranije odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja možete pročitati OVDJE i OVDJE.

Izmijenom Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva, održava se u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama. Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje je na snazi. Odluka je dostupna OVDJE. Ranije odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva pogledajte OVDJE i OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.