Vijesti

Nova drvena sova razveselila mlade ljubitelje prirode

10.08.2020. /// Novigrad Vijesti
Proteklog vikenda na prilazu edukativnom kampu Kluba mladih istraživača Explora i eksperimentalnog dječjeg vrtića u prirodi Cuveta, koji već godinama uspješno djeluju u šumarku nedaleko ušća rijeke Mirne na Antenalu, postavljena je drvena skulptura sove, kao zaštitni znak ovih mladih ljubitelja prirode.

Izradu drvene sove i pripadajuće ploče s natpisom financirali su dugogodišnji prijatelji Novigrada iz Slovenije Marko Lindenbaum i Zlatko Fratar, te je donirali Gradu Novigradu-Cittanova. Sova je napravljena po uzoru na original koji je prije 10-ak godina izradio Korado Korlević, naš poznati astronom i edukator, voditelj višnjanske zvjezdarnice i tamošnjeg Znanstveno-edukativnog centra, među ostalim i pokretač aktivnosti Explore i Cuveta. Ta je izvorna sova prije otprilike pet godina nažalost ukradena s postolja, pa je ova nova „replika“ silno obradovala mlade ljubitelje prirode.

Nova drvena sova dobila je i ime poput one prethodne - Agata, prema pravoj, živoj sovi koja živi u Korlevićevoj kući. Nakon svečanog otkrivanja sove, Korlević je prisutne goste – među kojima je uz autore drvene skulpture i njihove obitelji bio i novigradski gradonačelnik Anteo Milos - proveo po obližnjem edukativnom kampu u prirodi, u kojem djeluju mladi istraživači i ljubitelji prirode iz Novigrada, ali i drugih dijelova Istre.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.