Vijesti

NK Novigrad po četvrti puta osvojio Kup Istre

24.05.2017. /// Novigrad Vijesti / Sport
Nogometaši Novigrada po četvrti puta u proteklih pet godina pobjednici su nogometnog kupa Istarske županije, nakon što su u finalnoj utakmici na pulskom stadionu Alda Drosine s 4:0 svladali momčad Mladosti iz Fažane, člana Međužupanijske lige Nogometnog saveza Rijeka.

Razlika u rangu natjecanja i kvaliteti momčadi bila je vidljiva tijekom cijelog susreta, Novigrađani su dominirali od samog početka, no sve do 15. minute drugoga dijela Mladostaši su uspijevali svoju mrežu sačuvati netaknutom. U drugom dijelu novigradski crveno-plavi pojačali su tempo, što je u konačnici i rezultiralo s četiri pogotka u mreži Fažanaca. Strijelci su bili Žabec (61'), Grujević (69'), te Aleksić (74', 80').

Brojni Novigrađani u Pulu su pristigli u vlastitoj režiji i autobusom za kojeg su se pobrinuli Nogometni klub i Grad Novigrad-Cittanova, te su zdušnim navijanjem pomogli igračima NK Novigrada da izbore pobjedu.

Medalje igračima Novigrada u pratnji županijske pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan, uručio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, predsjednik Nogometnog saveza Istarske županije Igor Žiković uručio im je prijelazni pehar, a pročelnica Percan pehar u trajno vlasništvo.

Novigrađane sada očekuje nastavak kup natjecanja na nacionalnoj razini.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.