Vijesti

Nizom događanja novigradski DND obilježit će Dječji tjedan

28.09.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, od 1. do 7. listopada, Društvo Naša djeca Novigrad-Cittanova pripremilo je niz aktivnosti za novigradske mališane.

U utorak, 2. listopada, u novigradsku kinodvoranu stiže Gradsko kazalište – Scena “Gorica” s predstavom Tonka Bontonka. Ovaj edukativni mjuzikl kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu, kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo. Predstavu će pogledati vrtićka djeca.

Istog dana osnovnoškolci će u školskoj sportskoj dvorani moći pogledati mobilni planetarij „Odiseja“, koji donosi uzbudljivo putovanje u svemir kroz predavanja prilagođena uzrastu učenika - od upoznavanja Zemlje za najmlađe, do otkrivanja kraja vidljivog svemira za učenike osmih razreda. Na ovaj način članice DND-a žele obilježiti i Svjetski dan svemira. Nakon posjete planetariju učenici nižih razreda izradit će radove na temu svemira, koji će biti izloženi u parku Irme Benčić 6. listopada.

Djeci jasličkog uzrasta 5. listopada u posjet dolazi animator Kiki-baloni, koji će za djecu, u njihovim odgojnim skupinama, izrađivati maštovite balone.

U dječjem tjednu članice DND-a Novigrad –Cittanova posjetit će čekaonice u ambulantama novigradskih liječnika i liječnica - dr. Grgurića, dr. Šikanić, dr. Sinčić i dr. Fakin, kako bi obogatile već postojeće kutije s knjigama za djecu, tzv. Vesele čekaonice, novim slikovnicama prikupljenima u akciji ovog proljeća.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.