Vijesti

Nizom aktivnosti obilježit će se ovogodišnji Dječji tjedan

02.10.2017. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez Društava Naša djeca Hrvatske, u suradnji s DND-ovima u gradovima i općinama, i ove će godine od 2. do 8. listopada organizirati Dječji tjedan. Obilježavanju Dječjeg tjedna pridružili su se i ove godine Dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, te udruga DND Novigrad-Cittanova.

Dječji tjedan organizira se već više od trideset godina, prvoga (punog) tjedna u listopadu, kroz niz akcija i aktivnosti za djecu i s djecom, čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“, u ponedjeljak, prvoga dana u Dječjem tjednu.

Društvo Naša djeca Novigrad-Cittanova organizirat će dvije dječje predstave. U ponedjeljak 2. listopada u 11 sati u kino dvorani će se održati predstava „Gospođica Neću“ kazališta Scena Gorica, a namijenjena je djeci od četiri do osam godina. Dan kasnije s početkom u 9:50 sati u višenamjenskom prostoru Osnovne škole Rivarela nastupit će Kazalište Tirena iz Zagreba, s predstavom „Tko je to izumio?“. Predstava je namijenjena učenicima trećih, četvrtih i petih razreda. Predstave su za svu djecu besplatne zahvaljujući sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.

U sklopu Dječjeg tjedna, novigradski DND organizira i sajam rabljene dječje odjeće, na kojem roditelji mogu besplatno preuzeti odjeću koja treba njihovoj djeci. Sajam će se održati u petak 6. listopada, od 16 do 19 sati, te u subotu 7. Listopada, od 9 do 12 sati, u predvorju Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova.

U suradnji DND-a i Dječjeg vrtića Tičići 3. listopada u 10:30 sati u dvorištu vrtića održat će se likovna radionica namijenjena predškolskim grupama vrtića Tičići i Suncokret-Girasole, na kojoj će djeca crtati na slikarskom platnu na temu Sretna djeca. Rezultati rada bit će izloženi u blagovaoni vrtića. Ostale vrtićke skupine također će imati likovne i stvaralačke aktivnosti u dvorištu vrtića.

Gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos posjetit će tradicionalno u okviru Dječjeg tjedna 3. listopada dječji vrtić i družiti se s djecom.

U srijedu 4. listopada u 10.30 u vrtiću Tičići predviđen je dolazak prometnog policajca koji će predstaviti prometne aktivnosti pod nazivom „Kaciga glavu čuva“

Dan kasnije u 10:30 u Tičićima će sve skupine izrađivati vozila od kartonskih kutija, te će se izrađenim vozilima „voziti“ stazom u krugu vrtića, na koju su postavljeni prometni znakovi. Izrađivat će se i statičko vozilo s četiri sjedeća mjesta od drvene palete. Uz ovu aktivnost, djeca će imati prilike sudjelovati i u šaljivim igrama u paru, kojima se razvija zajedništvo, suradnja i povjerenje.

Dječji vrtić Girasole, uz već dogovorene zajedničke aktivnosti s Tičićima, u sklopu Dječjeg tjedna u četvrtak 5. listopada organizira odgojno-obrazovne aktivnosti na otvorenom u Bujama, Završju i Grožnjanu, za dvije mješovite skupine, Ciclamini i Pesciolini. Djeca će se voziti vlakićem Parenzana od Završja do Grožnjana.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.