Vijesti

Nizom aktivnosti obilježen ovogodišnji Dječji tjedan

23.10.2017. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Savez Društava Naša djeca Hrvatske, u suradnji s DND-ovima u gradovima i općinama, i ove je godine od 2. do 8. listopada organizirao Dječji tjedan. Obilježavanju Dječjeg tjedna pridružili su se i ove godine Dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, te udruga DND Novigrad-Cittanova.

Društvo Naša djeca Novigrad-Cittanova organiziralo je dvije dječje predstave, „Gospođica Neću“ kazališta Scena Gorica, namijenjenu djeci od četiri do osam godina, te predstavu „Tko je to izumio?“ kazališta Tirena iz Zagreba. Ova je predstava bila namijenjena učenicima trećih, četvrtih i petih razreda, a predstave su za svu djecu bile besplatne zahvaljujući sredstvima Grada Novigrada-Cittanova. U sklopu Dječjeg tjedna, novigradski DND organizirao je i sajam rabljene dječje odjeće, na kojem su roditelji mogli besplatno preuzeti odjeću koja treba njihovoj djeci. Sajam se održao u predvorju Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova.

U suradnji DND-a i Dječjeg vrtića Tičići 3. listopada u dvorištu vrtića održala se likovna radionica namijenjena predškolskim grupama vrtića Tičići i Suncokret-Girasole, na kojoj su djeca crtala na slikarskom platnu na temu Sretna djeca. Rezultati rada izloženi su u blagovaoni vrtića. Ostale vrtićke skupine također su imale likovne i stvaralačke aktivnosti u dvorištu vrtića.

Gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos posjetio je tradicionalno u okviru Dječjeg tjedna 3. listopada dječji vrtić i družio se s djecom.

U srijedu 4. listopada vrtić Tičići posjetio je prometni policajac koji je predstavio prometne aktivnosti pod nazivom „Kaciga glavu čuva“.

Dan kasnije u Tičićima su sve skupine izrađivale vozila od kartonskih kutija, te su se izrađenim vozilima „vozili“ stazom u krugu vrtića, na koju su bili postavljeni prometni znakovi. Izradili su i statičko vozilo s četiri sjedeća mjesta od drvene palete. Uz ovu aktivnost, djeca su imala priliku sudjelovati i u šaljivim igrama u paru, kojima se razvija zajedništvo, suradnja i povjerenje.

Dječji vrtić Girasole, uz već dogovorene zajedničke aktivnosti s Tičićima, u sklopu Dječjeg tjedna 5. listopada organizirao je odgojno-obrazovne aktivnosti na otvorenom u Bujama, Završju i Grožnjanu, za dvije mješovite skupine, Ciclamini i Pesciolini. Djeca su se provozala i vlakićem Parenzana od Završja do Grožnjana.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.