Vijesti

Nastavljaju se radovi na uređenju plaže i pješačkih površina na Rivareli

29.04.2016. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U tijeku su radovi na uređenju dijela plaže i pješačkih površina na području Rivarele. Nakon što je tijekom 2015. godine dovršena prva faza radova, koja je obuhvatila uređenje novog drvoreda, pristupne ceste, parkirališta i dijela pristupa plaži (stepeništa) na potezu od Rotonde do Gradske knjižnice odnosno zgrade kina, u ožujku ove godine nastavljeni su radovi, odnosno provođenje njihove druge faze, na potezu od Gradske knjižnice prema ugostiteljskim objektima na Rivareli. Ova faza obuhvaća uređenje pristupa plaži, novog zelenog pojasa, dijela sunčališta i uređenje prostora za ugostiteljske terase.

Poduzeću Usora gradnja d.o.o. povjereni su svi pripremni zemljani i armirano-betonski građevinski radovi. U okviru tih radova stvaraju se pretpostavke za proširenje pješačkih površina izvedbom potpornih zidova, te proširenje i uređenje plažnog dijela, koji uključuje nove površine za sunčališta. Tvrtka Vibrobeton d.o.o. izvodi pak završne radove na popločenju pješačkih površina i prostora za ugostiteljske terase, postavljanju rubnjaka, oborinske odvodnje, izvedbi javne rasvjete i uređenju zelenih površina. Tim radovima osigurat će se oko 900 četvornih metara nove popločene površine, te oko 260 četvornih metara zelenih površina pod navodnjavanjem, uz nekoliko novih stabala, te pet novih stupova javne rasvjete. Postavit će se i nova urbana oprema, poput klupa i kantica za smeće. Ambijentalni ugođaj prostora bit će daleko kvalitetniji, a ugostitelji će svoje terase morati prilagoditi i ujednačiti sukladno novom uređenju. Planirani dovršetak trenutnih radova je u drugoj polovici svibnja. Vrijednost investicije ove faze radova iznosi milijuna kuna, pri čemu su sredstva u polovičnim iznosima osigurana iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova i iz dotacije Ministarstva turizma.

Podsjetimo kako je u projekt do sada uloženo ukupno 1.555.000 kuna, u projektnu dokumentaciju i prvu fazu radova, od čega je Ministarstvo turizma sufinanciralo 1,03 milijuna kuna. Ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima u narednim će se godinama nastaviti s uređenjem sunčališta, te plažne građevine ugostiteljske namjene s javnim sanitarnim čvorom (na mjestu bivše klaonice), a u planu je i izgradnja kupališnog mola u nastavku tog budućeg ugostiteljskog objekta.

Uređenje javne gradske plaže Rivarela, šetnice, te kroz naredne godine i izgradnja kupališnog mola uz uređenje plažne građevine ugostiteljskog tipa s javnim sanitarnim čvorom, značajno će unaprijediti kvalitetu urbanog uređenja i javnu turističku infrastrukturu samog centra grada. Građanima i gostima Novigrada omogućit će se sadržajno bogatiji i ljepši boravak na Rivareli. Također, navedenim će se investicijama unaprijediti i uvjeti poslovanja za ugostitelje i iznajmljivače na tom području.

Naime, iako je redovno održavana, estetski izgled i sadržaji plaže na Rivareli više ne udovoljavaju potrebama turista i suvremenim trendovima, pa je bilo neophodno krenuti u njezinu sanaciju i opremanje novim sadržajima. U okviru zahvata na uređenju plaže logično se nametnula i potreba uređenja obližnjeg zelenog pojasa, kako bi se stvorio prostor ugodan za šetnju, odmor u hladu, te daljnji razvoj pratećih turističkih i ugostiteljskih sadržaja. Kako se brojni gosti odmaraju upravo na zelenim površinama, ukazala se potreba njihova dodatnog uređenja i oblikovanja. U konačnici će se tako ovim zahvatom urediti obalna fronta sa šetnicom, gradskom plažom i parkovima, terasa zgrade kina i šetnica s drvoredom iznad plaže, te sama plaža i šetnica na glavnom ulazu u zonu.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.