Vijesti

Nastavlja se uređenje ulice Murvi, alternativni pravac privremeno dvosmjernom ulicom Svetog Antona

02.11.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije

Alternativni pravac za ulaz i izlaz iz centra grada bit će ulicom Svetog Antona, koja će u tu svrhu privremeno biti dvosmjerna

U ponedjeljak 5. studenog započinju radovi na uređenju ulice Murvi, glavne prometnice na ulazu u centar odnosno starogradsku jezgru Novigrada.

Riječ je o nastavku uređenja ove ulice, koja je lani već djelomično obnovljena, od gradske tržnice do spoja s Epulonovom ulicom. Da podsjetimo, u 2017. godini u cijelosti je na toj dionici dugoj oko 150 metara rekonstruirana kolnička površina prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, te proširenjem nogostupa, uz izvođenje novog sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže. Slijedi sada nastavak rekonstrukcije prometnice s pripadajućom infrastrukturom, od spoja s Epulonovom do spoja s ulicom Lako.

Važno je najaviti da će u vrijeme radova na snazi biti poseban režim prometa, te se u najvećoj mjeri tom dionicom neće moći prometovati. Alternativni pravac za ulaz i izlaz iz centra grada bit će ulicom Svetog Antona, koja će u tu svrhu privremeno biti dvosmjerna. Od Croduxove benzinske pumpe do malog kružnog toka s velikim sidrom na ulazu u starogradsku jezgru, ulica Svetog Antona će dakle u vrijeme radova na ulici Murvi biti dvosmjerna.

Isto tako, kako bi se stanarima u području ulice Glagoljaša i ulice Istarskog razvoda omogućio pristup njihovim domovima, ulica Istarskog razvoda privremeno će promijeniti smjer, odnosno bit će izlazni pravac za stanovnike tog područja.

Radovi bi trebali biti okončani do pred Božić, budu li se odvijali prema planu. Dovršetkom radova značajno će se unaprijediti komunalna prometna infrastruktura i adekvatno urediti glavni prometni ulaz u starogradsku jezgru.

Mapu s privremenim režimom prometa možete pogledati OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.