Vijesti

Nastavlja se program ‘‘Friendly Beach Autism’’

05.04.2019. /// Novigrad Vijesti
Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2. travnja, simbolični plavi kišobrani ukrasili su jednu od novigradskih ulica, a Turistička zajednica Grada Novigrada uputila je poziv lokalnim sudionicima turističkog sektora da se i ove godine odazovu na radionicu koja ima za cilj unapređenje ponude i odnosa prema gostima s poremećajem autizma, s naglaskom na obitelji s djecom.

Novigrad je, naime, prvi i jedini hrvatski grad koji se 2017. uključio u europski projekt Friendly Beach Autism, jedinstvenu socijalnu mrežu koja već tri godine u mediteranskim turističkim destinacijama omogućuje bezbrižan i ugodan odmor na moru svim obiteljima čiji članovi imaju autizam. Osjećaj prihvaćenosti, bez neugodnosti, bez straha ili sumnje prema gostu je ključni cilj ovog projekta čija je vizija stvaranje mreže socijalno angažiranih gradova i turističkih objekata, a što u konačnici rezultira povećanjem broja gostiju.

Kako bi zajedničkim snagama razvili jedinstveni turistički proizvod, u suradnji s talijanskom agencijom Andromake, partnerom projekta, Turistička Zajednica Grada Novigrada organizira edukacije i savjetovanje djelatnika u turizmu o načinu komunikacije i pružanja usluge osobama s autizmom. Na radionicu koja će se održati u Novigradu 12. travnja 2019., pozvani svi koji sudjeluju u turističkoj ponudi: ugostiteljski objekti, mali obiteljski hoteli, turističke agencije, privatni iznajmljivači, turistički vodiči, djelatnici u sportu te ostali zainteresirani turistički subjekti.
Zainteresirani turistički objekti imat će vidljivu oznaku da su dio ovog humanog turističkog projekta, što znači da će nuditi usluge prilagođene osobama koje pri dolasku predoče Autism Friendly Card. Projekt Friendly Beach omogućit će sudionicima privatnog i javnog sektora uključenima u turizam da na inovativan i inkluzivan način unaprijede razvoj i upravljanje društvenih turističkih tokova. Putem javno-privatnog partnerstva na međunarodnoj razini, projektom se namjerava kodificirati i razraditi metodologija i model koji će se primijeniti u Italiji, Hrvatskoj i Španjolskoj, a potom i u drugim mediteranskim zemljama Europske unije sa sličnim turističkim sadržajima i uslugama.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.