Vijesti

Na motovunskom festivalu Veli Jože predstavljena knjiga Novigrađanina Vedrana Sinožića

04.06.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U galeriji motovunskog hotela Kaštel predstavljena je koncem svibnja, u okviru tamošnjeg festivala Veli Jože, knjiga Naša Troja, čiji je autor Novigrađanin, povjesničar Vedran Sinožić. Riječ je o posljednjem u nizu javnih predstavljanja ove knjige, nakon što je ona već u nekoliko navrata predstavljena publici diljem Hrvatske te u Sloveniji. Knjiga Naša Troja svoje je mjesto našla i na prestižnim sajmovima knjiga, poput glasovitog Frankfurtskog sajma ili pak zagrebačkog Interlibera, na Mediteranskom festivalu knjiga u Splitu, itd.

U knjizi "Naša Troja" Sinožić iznosi svoje spoznaje o pravoj lokaciji drevne Troje. Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju svih dostupnih informacija i spoznaja, Sinožić iznosi mnogobrojne argumente koji dokazuju da legendarna Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Hrvatskoj, u Motovunu.

Knjiga je izdana 2015. godine, u vlastitoj nakladi autora, da bi koncem 2016. nakladnička kuća Naklada Uliks iz Rijeke objavila prošireno i poboljšano izdanje. „Naša Troja“ naišla je na zapažen interes čitalačke publike, ali i medija, koje su zaintrigirale Sinožićeve teorije i spoznaje o navodnoj lokaciji drevne Troje na mjestu današnjeg gradića Motovuna.

Nakon Motovuna knjiga će biti predstavljena 17. lipnja u slovenskoj Vrhniki, u okviru tamošnjeg festivala posvećenog mitskim Argonautima, a potom u srpnju i na gradini Monbrodo nedaleko Rovinja, inače vrijednom arheološkom nalazištu.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.