Vijesti

Na međunarodnom natjecanju zbor Lavanda osvojio brončanu plaketu

28.05.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Novigradski mješoviti pjevački zbor Lavanda nastupio je u Šibeniku na 3. međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi pod nazivom „Adria cantat 2018“, te tamo ostvario zapažen rezultat osvojivši brončanu plaketu.

Lavanda je nastupila u kategoriji A4, u grupi mješovitih pjevačkih zborova, a pred stručnim međunarodnim žirijem izveli su skladbe Frulica (B. Ostojić), Oj Buševec (splet pučkih pjesama u obradi B. Ostojića) te Briškulu (D. Prašelj).

Brončana plaketa osvojena je u veoma jakoj konkurenciji, u kategoriji u kojoj je nastupilo 18 zborova iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Inače, na natjecanju je nastupilo ukupno 26 zborova, a održalo se u gradskom kazalištu u Šibeniku.

Ovo je novigradskom zboru prvi nastup na jednom međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi, pa su sve članice i članovi Lavande, na čelu s dirigentom Branislavom Ostojićem, veoma ponosni na osvojenu brončanu plaketu.

Pred Lavandom je sada 1. lipnja nastup na porečkom susretu zborova Naš kanat je lip, na kojem će se predstaviti s dvije skladbe: Rodila loza (pučka u obradi B. Ostojića) te Tri rijeke (B. Ostojić, praizvedba).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.