Vijesti

Mladež DVD-a Neapolis dobila novi vatrogasni poligon

20.03.2017. /// Novigrad Vijesti
Na parkiralištu sportske dvorane održana je protekle subote prezentacija novog vatrogasnog poligona Vatrogasne mladeži novigradskog DVD-a Neapolis. Poligon je kupljen uz pomoć donacija, na inicijativu i uz koordinaciju udruge Zdravi Novigrad.

Predsjednica udruge Vivijana Fakin upoznala je okupljene s tijekom akcije u okviru koje su prikupljena sredstva za kupnju poligona. Prenijela je kako su članice udruge na kreativnim radionicama tijekom studenog i prosinca izrađivale božićne ukrase koje su izložile na novigradskom božićnom sajmu i tamo prikupljale donacije. Poslane su i zamolbe za donaciju na adrese četiri novigradske tvrtke. Laguna Novigrad d.d. (Aminess hoteli i kampovi) uplatila je iznos od 13.000 kuna. Uz rukotvorine Zdravog Novigrada i uz donacije građana prikupljeno je ukupno 18.082 kune. U udruzi je odlučeno da se 15.000 kuna iskoristi za nabavku vatrogasnog poligona, 1.000 kuna je udruga donirala za nabavku rampe za Lea Siroticha, a ostatak novca iskoristit će se za izradu rampe na ulasku u novigradsku ambulantu. Od ostalih tvrtki za donaciju se javio umaški Hempel, koji međutim nije mogao donirati financijska sredstva, ali je donirao boje, pa se to iskoristilo u drugu svrhu, kako bi se novim, šarenim bojama, osvježile klupe na šetnici u Karpinjanu.

Fakin je u društvu predsjednika DVD-a Valmija Fabrisa uručila zahvalnicu i prigodni poklon predstavniku Aminessa Mladenu Kneževiću, dok je Santen Dagostini, tajnica DVD-a i voditeljica vatrogasne mladeži predstavila njihov rad, te objasnila što je i čemu služi vatrogasni poligon. Moglo se tako čuti kako vatrogasna mladež djeluje već pet godina, a trenutno okuplja 10-tak članova. Poligon je pak neophodan u pripremama za buduća natjecanja, a u DVD-u se nadaju da će poligon potaknuti i druge mlade da se priključe i svoje slobodno vrijeme provedu učeći se vatrogasnim vještinama. Možda se netko od njih i odluči za ovo plemenito zanimanje, ili pak po uzoru na starije članove DVD-a postanu dobrovoljci. Uslijedila je zatim prezentacija samog poligona, tijekom koje su dečki iz vatrogasne mladeži pokazali svoje vatrogasne vještine.

Bila je ovo prilika i da se predstavi novo nosilo za unesrećene, vrijedno gotovo 11.000 kuna, te da se uruče zahvalnice i simbolični pokloni donatorima, novigradskim tvrtkama Faisa, Luxottica JI Europa i Vision.

Prezentaciji novog poligona prisustvovali su među ostalima i gradonačelnik Anteo Milos i predsjednica Gradskog vijeća Katarina Nemet. Milos je pohvalio Zdravi Novigrad i DVD Neapolis, napomenuvši da su i u DVD-u i u udruzi aktivne osobe na koje se uvijek može računati, što se pokazalo i ovom akcijom.

Dodajmo kako su u prigodnom programu nastupile male folklorašice KUDa Dajla, koje su pod vodstvom voditelja Radenka Matijašeca izvele balun i šete paši.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.