Vijesti

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova

25.10.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova uključila se i ove godine u nacionalnu manifestaciju Mjesec hrvatske knjige koja se obilježava diljem Hrvatske od 15. listopada do 15. studenog.

U tom periodu novigradska knjižnica priredit će niz događanja i aktivnosti usmjerenih na poticanje čitanja, popularizaciju knjiga i upoznavanju knjižnice. Tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige, za djecu koja pohađaju novigradske vrtiće i škole priređeni su organizirani obilasci knjižnice u jutarnjim satima tijekom kojih knjižničarke čitaju priče najmlađima, razgovaraju s njima o knjigama, dok školarci uče kako se pretražuje knjižnična građa, enciklopedije, online katalog, ili napredne funkcije poznatih pretraživača. Ovu edukaciju u knjižnici polazi oko tristotinjak novigradskih đaka i 180 vrtićaraca, i to iz godine u godinu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Djeca će se moći družiti i zabavljati na dvije likovno-kreativne radionice, 19. listopada i 10. studenog.

Za djecu koja vole bajke i priče, u goste dolazi i Bajkopričalica Sandra, odnosno pripovjedačica Sandra Vukoja, koja će 26. listopada djeci pripovijedati poznate bajke i to glasom i pokretom.

Matica hrvatska, ogranak Buje, predstavit će 9. studenog spisateljicu s Bujštine, Silvanu Laganis Čulina, i njenu zbirku pjesama „Kadenca tišine“.

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova provodi i projekt „Postani konstruktor i ti“ s ciljem popularizacije znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) među djecom od šest do devet godina. Radi se o 16 radionica koje će pohađati predškolarci novigradskih vrtića te prvi i drugi razredi novigradskih škola. Pored ovih radionica na koje djeca dolaze za vrijeme nastave, biti će organizirano i šest radionica koje će se održavati subotom, gdje će djeca moći eksperimentirati s Lego edukacijskim setovima koje su prethodno upoznali. Ovaj projekt bio je moguć zahvaljujući sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a kroz natječaj Mali projekti za bolje sutra koji se financira iz Fonda gradova i općina.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.