Vijesti

Maškare preuzele vlast u Novigradu!

07.02.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Maškare iz Novigrada i Dajle preuzele su od novigradskog gradonačelnika Antea Milosa ključ Grada, a time i upravljanje Novigradom u vrijeme karnevala. Delegaciju maškara koja je tom prigodom posjetila gradonačelnika u njegovu uredu, posebno je razveselio privjesak na ključu, koji ih je podsjetio da, pored vlasti u gradu, sada na raspolaganju imaju i budžet od gotovo 53 milijuna kuna!

Maškare su obećale novigradskom „sindaku“ da će se nova karnevalska vlast dobro brinuti o povjerenom im budžetu, te da će ga pametno utrošiti, za dobrobit građanki i građana Novigrada – uglavnom u feštanje, zabavu, hranu i piće tijekom karnevala...

Inače, maškare tradicionalno okupljene pod okriljem Udruge za stare i mlade Dajla-Novigrad, ove su godine u znaku Jamajke, ili u njihovoj verziji „Dajlamajke“, a sve pod sloganom „Jena jubav“, asocijacijom na poznatu pjesmu „One love“ najpoznatijeg Jamajčanina Boba Marleya.

Ovim su simboličnim činom otvorena karnevalska zbivanja na području Novigrada, koja će se zaključiti 13. veljače u popodnevnim satima, spaljivanjem pusta u Dajli.

Cjeloviti program aktivnosti novigradskih maškara pogledajte OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.