Vijesti

Manchester City ponovno na pripremama u Novigradu

15.07.2014. /// Novigrad Vijesti / Sport
Nogometna akademija Manchester City Footbal Cluba (MCFC), jednog od najboljih klubova na svijetu, recentnog osvajača naslova prvaka u engleskom Premiershipu, jednoj od najjačih svjetskih nogometnih liga, po drugi puta kao mjesto svojih priprema odabrala je Novigrad.

Mlađe selekcije MCFC-a u Novigradu borave od 13. do 23. srpnja, a na čelu stručnog stožera koji predvodi mlade igrače kao i prošle godine bit će Patrick Vieira, nekada veliko nogometno ime i legendarni francuski nogometaš, danas voditelj omladinskog pogona MCFC-a.

- Vraćamo se na isto mjesto, jer sadržaji koje smo imali prošle godine bili su sjajni, način na koji su se ljudi brinuli o nama bio je fantastičan, a i smještaj je jako dobar. Cijela ta prošlogodišnja turneja bila je vrlo uspješna i nije bilo razloga da se ne vratimo i ne doživimo isto iskustvo, izjavio je Patrick Vieira.

Jason Wilcox, trener U-18 momčadi Cityja, također je pun riječi hvale za dio priprema kojeg su članovi MCFC akademije proveli u Novigradu: „Putovanje prošle godine bilo je fantastično, jedno od najboljih koje sam doživio kao igrač ili trener. To je idealna okolina za stvaranje odnosa među igračima, jer izmijenili smo momčad u odnosu na prošlu godinu. Osim toga, prilika mi je to da surađujem s Vieirom, da probamo još bolje uigrati momčad koja će igrati u juniorskoj Ligi prvaka.“

U okviru priprema u Novigradu će do 23. srpnja boraviti 50-tak nogometaša i 30 članova stručnog stožera MCFC-a. Vieira i njegovi suradnici pripremat će pritom dvije momčadi, juniorsku i U-18, koje će u tom razdoblju odigrati i nekoliko pripremnih utakmica. Međusobnu utakmicu dvije MCFC selekcije odigrat će 16. srpnja, dok su za 19. srpnja dogovorene utakmice protiv Selekcije Istre (10.30 h) i slovenske Gorice (19 h), a tri dana kasnije suparnici su im srbijanski Čukarički (10.30 h) te HNK Rijeka (19 h). Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Više o posjeti Manchester Cityja možete doznati na internet adresi: http://www.mcfc.com/News/EDS-news/2014/City-EDS-Croatia-preseason-tour.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.