Vijesti

Mališani iz „Tičića“ i „Suncokreta“ na Dan planete Zemlje zasadili stabla pinije

25.04.2016. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
U okviru Novigradskih eko dana, na sam Dan planete Zemlje 22. travnja, u Parku Novigradske biskupije mališani iz dvaju novigradskih dječjih vrtića, Tičići i Suncokret-Girasole, u društvu gradonačelnika Antea Milosa i direktorice novigradskog TZG-a Vesne Ferenac, pomogli su zasaditi dva stabla pinije, te tako simbolično, ali i sasvim konkretno dali svoj doprinos očuvanju prirode i ekologiji. Stabla je nabavila Turistička zajednica, a pripremu i sadnju obavilo je gradsko komunalno poduzeće Neapolis. Nedaleko ovih dvaju stabala zasađena su još dvije nešto veće pinije, koje su nabavljene sredstvima Grada Novigrada.

Prije same sadnje stabala mališanima i njihovim vrtićkim obratili su se gradonačelnik i direktorica TZG-a, pohvalivši ih što svojim primjerom pokazuju da se ekološki treba razmišljati i djelovati već od malih nogu. Gradonačelnik Milos mališanima je ispričao kako su on i njegovi vršnjaci u djetinjstvu u ovom parku imali „svoja“ stabla na koja su se penjali i igrali, a direktorica Ferenac istaknula je kako su to sada „njihova“ stabla, s kojima će zajedno rasti i jednoga dana, kada odrastu, moći će s ponosom reći kako su ih upravo oni zasadili. Tome će svjedočiti i male pločice okačene o oba stabla, na kojima je taj podatak i trajno zabilježen.

Osim što su bili vrijedni i zasadili dva stabla, mališani su sve okupljene podarili i pjesmom, naravno na ekološke teme, a potom su se svi zajedno okrijepili sokovima i grickalicama. Kao nagradu za uloženi trud vrtićkih mališana, Turistička zajednica pripremila im je i dva poklon paketa prepuna pribora za crtanje i slikanje.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.