Vijesti

Male maškare ispunile Veliki trg

12.02.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići / Kultura i zabava
U organizaciji Društva Naša djeca „Novigrad-Cittanova“, a u suradnji s novigradskim dječjim vrtićima Tičići i Girasole, protekle subote Novigradom je u jutarnjim satima prošetalo stotinjak maskiranih vrtićkih mališana u pratnji svojih odgajateljica.

Vesela povorka krenula je iz Mandrača, te Mlinskom i Velikom ulicom stigla do Velikog trga, gdje je djecu, roditelje i posjetitelje čekala glazba i animacija. Na Trgu je devet vrtićkih skupina dodatno predstavilo svoje maske, koje su izradile odgajateljice uz pomoć roditelja i djece. Publika je tako mogla vidjeti žabice, umjetničke slike, ovčice, suncokrete, bubamare, more... Animatori i animatorice pozivali su djecu i roditelje na zabavu i ples koji su trajali do podneva, a članice i volonterke DND-a dijelile su krafne, fritule i kroštule svoj maskiranoj djeci. Plesu su se pridružila i djeca osnovnoškolskog uzrasta, ali i maškare Udruge za stare i mlade Dajla-Novigrad, kao vesela družina s Jamajke. Svi su oni dodatno oživjeli Veliki trg u ovim zimskim danima.

Za uspješno provedenu manifestaciju „Dječje maškare 2018.“ DND zahvaljuje Turističkoj zajednici Grada Novigrada-Cittanova, koja je najvećim dijelom pokrovitelj ove manifestacije, te Gradu Novigradu-Cittanova, dječjim vrtićima Girasole i Tičići, djeci, roditeljima i veseloj publici.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.