Vijesti

Likovna udruga Agata ugostila slovenskog slikara Marijana Miklavca

26.01.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Protekloga tjedna održano je prvo u nizu događanja pod zajedničkim nazivom Dani Agate, koje novigradska likovna udruga Atelier Agata organizira ususret imendanu svete Agate, 5. veljače.

U atriju Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova upriličeno je tako druženje sa slovenskim slikarom Marijanom Miklavcom iz Sežane. U ugodnoj se atmosferi razgovaralo o slikarstvu, analizirali su se radovi, Miklavec je demonstrirao slikanje akvarelom, a prisutni su imali priliku stvoriti i pokoje vlastito djelo. Prikazan je i dokumentarni film o slikarovu životu, u kojem se moglo vidjeti kako je kroz godine, slikajući tristotinjak sela na području slovenskog Krasa, pridonio očuvanju baštine, dokumentirao arhitekturu, te nastanak i nestanak života u tim selima. Večer je privedena kraju uz nastup zbora Lavanda iz Novigrada. Zasluga za ovo druženje ide članici Agate Leopoldi Lonzarić, koju s Miklavcom povezuje zajedničko djetinjstvo.

Slijedeći sadržaj u okviru Dana Agate bit će gostovanje sa skupnom izložbom u prostoru Likovne udruge Poreč 5. veljače, dok 14. veljače kreću radionice pod nazivom Stvarajmo zajedno shabby chic tehnikom.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.