Vijesti

Konstituiran novi saziv Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova

14.06.2017. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće
U utorak 13. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova. Na njoj je za predsjednika Vijeća u narednom četverogodišnjem mandatu jednoglasno izabran Vladimir Torbica (IDS), dok je za podpredsjednicu, također jednoglasno, izabrana Vivijana Fakin (IDS), predstavnica talijanske nacionalne zajednice.

Prije toga svečano su prisegnuli novi vijećnici i vijećnice, a u Vijeće je, umjesto gradonačelnika Antea Milosa, koji je na listi IDS-a za lokalne izbore bio na prvom mjestu, ušla Lorna Lisjak Makin.

Zahvaljujući na izboru Torbica je istaknuo kako u novigradskom Gradskom vijeću po prvi puta ima više žena nego muškaraca. „Uvjeren sam da će to dati jednu novu i drugačiju dimenziju radu Gradskoga vijeća, te da ćemo svi mi, svojim radom, znanjem i inicijativama doprinijeti kvalitetnom i uspješnom radu Vijeća, a time i boljitku našega grada i naših sugrađana.“ Naglasio je međutim slijedeće: „Podsjetio bih da vlast kvari ljude, a apsolutna vlast apsolutno kvari ljude… Stoga ćemo se mi kao većina u Gradskome vijeću, zajedno s gradonačelnikom, potruditi da maksimalno poslušamo i uvažimo i druga mišljenja, kako bi u konačnici donosili ispravne i kvalitetne odluke.“ Najavio je i kako će sjednice Gradskoga vijeća biti kratke, efikasne i konstruktivne.

Čestitajući vijećnicama i vijećnicima na izboru, gradonačelnik Milos poručio je: „Čestitao bih ovim putem i svim političkim opcijama u Novigradu, jer je za nama jedna vrlo korektna i konstruktivna izborna kampanja, pa sam uvjeren kako su u Gradsko vijeće izabrani pravi i kvalitetni ljudi. Naše Gradsko vijeće već godinama krasi zajedništvo, gotovo sve odluke donosili smo jednoglasno, a vrata mojeg ureda svim vijećnicama i vijećnicima bila su uvijek širom otvorena. Bit će tako i ubuduće, pa i ovaj novi saziv Vijeća pozivam na suradnju i zajedništvo, te da sve odluke važne za naš grad i naše sugrađane donosimo zajednički, konsenzusom.“

Novi saziv Gradskog vijeća u novom četverogodišnjem mandatu čine: Vladimir Torbica, Vivijana Fakin, Dijana Lipovac Matić, Miloš Šverko, Paola Legovich Hrobat, Elvis Anić, Iva Olujić, Moreno Ivančić, Jasna Bažon Fabris i Lorna Lisjak Makin (svi IDS), Anton Beaković (HDZ), Damjan Ribarić (HSU) i Elena Vesnaver Radeljak (Kandidacijska lista grupe birača).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.