Vijesti

Konferencijom za medije predstavljen rukometni kamp „Handball Week“

06.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Sport
Konferencijom za medije u novigradskoj sportskoj dvorani predstavljen je rukometni kamp koji se pod nazivom „Handball Week“ po prvi puta, od 2. do 8. travnja, održava u Novigradu. Na susretu s novinarima projekt su predstavili organizatori kampa, neki od trenera, među kojima i proslavljeni hrvatski rukometaši Ivano Balić i Venio Losert, te gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Organizatori su i ovim putem zahvalili svojim novigradskim domaćinima na prihvaćenoj inicijativi da se prvo izdanje kampa održi baš u Novigradu, te pohvalili uvjete i suradnju na koje su u Novigradu naišli. Gradonačelnik Milos potvrdio je i ovom prilikom dobrodošlicu ovoj pohvalnoj inicijativi, koja uz niz drugih aktivnosti pokazuje kako je Novigrad grad sporta.

Rukometni kamp „Handball Week“okupio je osamdesetak dječaka i djevojčica iz cijele Hrvatske, ali iz Italije i Slovenije. Djeca tijekom tjedan dana uče o rukometnoj igri, sportskoj psihologiji, fizičkoj pripremi, rehabilitaciji, ali i zdravoj sportskoj prehrani, a svoja im znanja i vlastita sportska iskustva prenose svjetski poznati igrači i treneri.

Iako je Istra rukometna regija koja se može pohvaliti uspješnim klubovima, igračima i trenerima, ovo je prvi rukometni kamp organiziran prema programu sportskog internata koji polaznicima nudi teorijska i praktična rukometna znanja putem individualnog i grupnog pristupa. Djeci se prenose sva potrebna znanja, kako bi bila što uspješnija u sportu kojim se bave. S njima tijekom kampa surađuju poznati igrači, bivši reprezentativci i nositelji svjetskih medalja, poput Ivana Balića, Venia Loserta, Dalibora Anušića, Vedrana Mataije… Tu su još i uspješni inozemni te mladi hrvatski treneri, osvajači brojnih naslova u svim dobnim skupinama.

Po završetku kampa za polaznike će biti organiziran i turnir na kojem će se provjeriti što su sve naučili i savladali tijekom tjedan dana druženja u Novigradu. Za petak je najavljena i „Večer olimpijskih pobjednika“, u okviru koje će se razgovarati o problematici sporta i rukometa općenito. Na okruglom će stolu sudjelovati neka od najvećih imena u povijesti hrvatskog sporta ujedno i nositelji zlatnih medalja s Olimpijskih igara, poput već spomenutih Balića i Loserta, ali i novigradskog zlatnog olimpijca Giovannija Cernogorza.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.