Vijesti

Konferencijom za medije najavljeno prvo izdanje Istra open karate turnira

21.05.2018. /// Novigrad Vijesti / Sport
U novigradskoj sportskoj dvorani 26. i 27. svibnja održat će se prvo izdanje međunarodnog karate turnira pod nazivom Istra open karate. Tim povodom u sportskoj dvorani je danas održana konferencija za medije na kojoj su ovo prvo izdanje turnira najavili predstavnici organizatora i novigradskih domaćina.

„Kao grad koji na različite načine potiče i podržava razvoj sporta i rekreacije, sretni smo i zadovoljni činjenicom da je upravo Novigrad odabran kao mjesto u kojem će se održati prvo izdanje ovog međunarodnog karate turnira. Sa stalnim razvojem svoje turističke i sportske infrastrukture sve smo poželjnija destinacija za brojne sportske manifestacije, pa ćemo tako s radošću ugostiti i ovu, koja će u naš grad tijekom dva dana dovesti više od četiri stotine sportaša iz nekoliko europskih zemalja. Posebno nas veseli što će naša sportska dvorana biti poprištem još jedne važne međunarodne manifestacije. Bit će to veliki sportski događaj, a uvjereni smo i lijepa promocija Novigrada, Istre i Hrvatske, istaknuo je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos, dodajući: „I ovom bih prigodom želio zahvaliti organizatorima na odabiru Novigrada kao mjesta organizacije prvog Istra Karate Open-a. Mi kao domaćini s naše ćemo strane dati podršku u okviru svojih mogućnosti, nadajući se kako će se i samo natjecanje, ali i na taj način započeta suradnja, nastaviti i u godinama koje su pred nama. Organizatorima želim uspješan turnir, natjecateljima dobre rezultate, a svima zajedno iskrenu dobrodošlicu u naš grad“, zaključio je Milos.

Organizaciju turnira potpisuje umaška tvrtka Centar za sportski karate, u suradnji s također umaškom agencijom Andromake, ta međunarodnom organizacijom International karate union (IKU). Dugogodišnji trener karatea i direktor Centra za sportski karate, Guido Rossini, najavio je kako će već u svom prvom izdanju ovaj turnir okupiti više od 400 natjecatelja i natjecateljica iz više europskih zemalja. „Dvodnevni turnir donosi cjelodnevna natjecanja u 100-tinjak kategorija, od najmlađih uzrasta do seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji, uključujući i sportaše s invaliditetom“, naglasio je Rossini, dodajući kako će ovi potonji nastupiti u paru sa svojim mentorima, što je jedna od specifičnosti turnira. „Karate kao sportska disciplina može imati vrlo pozitivne utjecaje s psihofizičkog gledišta, pa je ta njegova osobina vrlo prikladna za rehabilitaciju osoba s privremenim i trajnim invaliditetom, odnosno osoba s posebnim potrebama, na što u svome radu i inače obraćamo posebnu pažnju. Karate doživljavamo kao svojevrsni instrument za postizanje nekih po nama vrlo važnih ciljeva, od zdravlja i zdravog načina života do socijalizacije od najranije životne dobi. Natjecateljski rezultat nam pri tome nije primaran, a eventi poput ovog novigradskog služe nam među ostalim i da dodatno promoviramo i populariziramo karate kao sport, istaknuo je Rossini. Prenio je i kako su svoj dolazak najavili neki od čelnik ljudi IKU-a i druge važne osobe iz svijeta karatea, što će dodatno poslužiti kao dobra promocija Novigrada diljem Europe i svijeta.

Paola Pellicioli iz agencije Andromake istaknula je kako su kao organizatori u Novigradu pronašli optimalne uvjete za održavanje jednog ovako velikog i zahtjevnog sportskog eventa, od smještaja do sportske infrastrukture, a posebno je i ovom prigodom zahvalila na podršci novigradskim domaćinima na čelu s gradonačelnikom Milosom.

Moglo se ovom prigodom čuti i kako će turnir započeti svečanim otvaranjem u subotu u 9 sati ujutro, a uslijedit će potom cjelodnevna natjecanja do otprilike 16 sati. Ista satnica natjecanja planirana je i za nedjelju. Prvoga dana natjecat će se seniorke i seniori, dok je nedjelja rezervirana za mlađe uzraste. Turnir donosi natjecanja u karate borbama i katama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Dodjela odličja za svaku od 100-tinjak kategorija uslijedit će odmah po završetku natjecanja u pojedinoj kategoriji.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.