Vijesti

Javno predstavljanje pilot-projekta „Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija“

26.06.2017. /// Novigrad Vijesti
Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Pinna nobilis“ poziva sve zainteresirane na javno predstavljanje rezultata pilot-projekta „Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija (Umag)“ koje će se održati 29. lipnja 2017. godine s početkom u 10 sati u Meeting centru hotela Sol Umag (Jadranska bb – Punta, Umag).

Ovim događanjem želi se javnosti prezentirati provedene aktivnosti, posebice rezultate biološkog istraživanja podmorja uvale Zambratija, kao i smjernice za njezino buduće održivo korištenje, s naglaskom na jačanje edukativnih, kulturnih i turističkih kapaciteta, te daljnje uključivanje lokalnih dionika u implementaciju razvojnih scenarija.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Pinna nobilis“ je, u suradnji s Udrugom ljubitelja mora i kulturnih znamenitosti „Savudrijska batana – batana salvorina“, tijekom 2017. godine provodila pilot-projekt „Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija (Umag)“. Svrha pilot projekta bila je potaknuti raspravu među zainteresiranim lokalnim dionicima o mogućnostima i izazovima uspostave zone posebnog upravljanja u uvali Zambratija zbog njezine visoke povijesne i potencijalno turističke vrijednosti, ali i očuvanja biološke raznolikosti. Pilot-projekt se provodio u okviru Mjere III.1. „Pripremna potpora”, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Nakon službenog dijela predstavljanja uslijedit će obilazak arheološkog i biološkog lokaliteta uvale Zambratija savudrijskom batanom na vesla, u organizaciji Udruge ljubitelja mora i kulturnih znamenitosti „Savudrijska batana – batana salvorina“.

Tekst poziva i program predstavljanja projekta možete pronaći OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.