Vijesti

Izvrsnim rezultatima hrvatske reprezentacije okončana novigradska smotra najboljih svjetskih kuglačica i kuglača

30.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
Na najbolji mogući način, izvrsnim rezultatima hrvatskih kuglačica i kuglača, okončana je dvotjedna smotra najboljih svjetskih kuglačica i kuglača na 9 čunjeva klasično, koja se od 15. do 28. svibnja održavala u Novigradu.

Nakon solidnih uspjeha hrvatskih reprezentativaca u U18 i U23 kategoriji, seniorke i seniori bili su prava sportska „točka na i“ ove uspješno organizirane velike kuglačke priredbe. Ines Maričić, kuglačica riječke Mlake, osvojila je tako dvije zlatne medalje „garnirane“ s dva svjetska rekorda, čime se prometnula u prvo ime Svjetskog prvenstva održanog u Novigradu.

Da upotpune sjajan dan hrvatskog kuglanja pobrinuli su se Porečanka Nataša Ravnić Gašparini i Hrvoje Marinović, koji su dodali još tri brončane medalje. Nakon što je zadnji dan Svjetskog kuglačkog prvenstva u Novigradu Ines otvorila polufinalnom 4:0 pobjedom nad Čehinjom Anetom Cvejnovom (649:593 u čunjevima), u velikom je finalu protiv Njemice Sine Beisser, koja je u drugom polufinalu svladala Ravnić Gašparini, odigrala maestralno i slavila 3:1 u setovima. Pritom je sa 675 oborenih čunjeva postavila i novi svjetski rekord, nadvisivši dosadašnji (672) koji je držala Slovenka Barbara Fiedel. Uz pojedinačni svjetski rekord, srušila je sjajna Maričić i svjetski rekord u kombinaciji s ukupno 877 čunjeva, preuzevši i tu čast od Slovenke Fiedel koja je dosad držala rekord s 868 čunjeva. Osvojila je tako Maričić duplu krunu i ušla u povijest svjetskih prvenstava.

U Novigradu se slavio najveći uspjeh reprezentacije Hrvatske u povijesti pojedinačnih prvenstava, jer je osvojeno ukupno pet medalja, dvije zlatne i tri brončane. Jednu od bronci potpisala je Nataša Ravnić Gašparini. Priželjkivalo se u Novigradu hrvatsko finale, no Nataša nije u polufinalu uspjela svladati Njemicu Sine Beisser. Beisser je bila bolja 3:1 u setovima i 631:567 u čunjevima. No i bronca porečke kuglačice u strašnoj konkurenciji vrijedan je uspjeh. Cijelo prvenstvo odličan je bio i splitski kuglač Hrvoje Marinović, no u polufinalu je, unatoč još jednoj odličnoj igri, morao priznati primat najboljem kuglaču današnjice, Vilmošu Zavarku. Srpski reprezentativac je bio bolji, jer je uz 2:2 u setovima slavio 683:658 u čunjevima. Marinović je potom bronci u pojedinačnoj dodao i broncu u kombinaciji.

U ozračju izvrsnih rezultata hrvatskih kuglačica i kuglača spušten je tako zastor na ovu sportsku priredbu, za koju su prigodom njezina zatvaranja predstavnici HKS-a, WNBA-NBC-a i zemalja sudionica imali samo riječi hvale.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.