Vijesti

Iznajmljivači do 31. 3. mogu ispuniti zahtjev za odgodu plaćanja paušalnog poreza za smještaj

27.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Gospodarstvo / Turizam
Podsjećamo sve iznajmljivače privatnog smještaja da - obzirom na trenutnu izvanrednu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa – imaju mogućnost odgode plaćanja paušalnog poreza, kojeg bi inače trebalo platiti do 31. ožujka.

Obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza može se preuzeti na stranicama Porezne uprave (na ovom LINKU).

Važno je naglasiti da će se odgoda uvažiti samo onima koji podnesu zahtjev, neovisno o tome kakve će se naknadno odluke donositi, ističu u Zajednici obiteljskog turizma pri HGK.

Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave (LINK).

Također, Ministarstvo turizma je u Narodnim novinama objavilo Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14.a Zakona o turističkoj pristojbi. Pravilnik je dostupan na ovom LINKU.

Druge porezne informacije važne za sve poduzetnike, a vezane uz izvanredno stanje izazvano širenjem koronavirusa dostupne su na ovom LINKU.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.