Vijesti

Iz gradskog proračuna financira se 41 stipendija

16.12.2015. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Nakon provedenih natječaja u listopadu i studenom Grad Novigrad-Cittanova dodijelio je ukupno 13 novih učeničkih i studentskih stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2015/2016. Sukladno kriterijima i propozicijama natječaja, odnosno gradske Odluke o dodjeli stipendija i nagrada učenicima i studentima, te jednokratnih potpora za poslijediplomski studij, dodijeljeno je šest učeničkih te sedam studentskih stipendija, u dvije kategorije – onoj za nadarene učenike, te u okviru socijalnog programa Grada Novigrada-Cittanova.

Stipendije za učenike srednjih škola zaslužili su Ivana Prodan, Antonela Vukić, Iva Nikačević, Ela Šoljan, Dana Palfi i Rino Malbašić. Studentske stipendije koristit će pak Petra Ribarić, Dana Sebić, Anita Šušnja, Ilari Miani, Danko Bukovac, Ivan Košeto i Luka Racar.

Pored novih stipendija, tu je i 28 prethodno dodijeljenih, pa Grad tako u ovoj školskoj odnosno akademskoj godini ukupno stipendira 21 učenika i 20 studenata, tj. iz gradskog proračuna financira se 41 stipendija, čime su u cijelosti iskorištena u tu svrhu ovogodišnjim proračunom predviđena sredstva.

Učeničke stipendije iznose 600 kuna, a studentske 800 kuna mjesečno. Učenici i studenti koji za potrebe školovanja imaju boravište odnosno smještaj izvan mjesta prebivališta, dobivaju dodatak od 100 kuna mjesečno.

Treba ovdje podsjetiti i kako pored stipendija Grad tradicionalno potiče izvrsnost svojih učenika i studenata osiguravanjem novčane nagrade za odlikaše. Za postignut odličan uspjeh na kraju školske godine 2014/2015. s po 500 kuna nagrađeno je tako 24 srednjoškolki i srednjoškolaca, a do 11. prosinca zaprimane su prijave za nagrade odličnim studentima, kojima je Grad namijenio po 1.000 kuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.