Vijesti

Istarski župan i novigradski gradonačelnik susreli se s najboljom svjetskom tenisačicom

18.07.2014. /// Novigrad Vijesti / Turizam / Sport
U uredu novigradskog gradonačelnika Antea Milosa priređen je prijem za najbolju svjetsku tenisačicu, Serenu Williams, koja se upravo nalazi pri kraju svog sedmodnevnog boravka u Novigradu. Pored gradonačelnika Milosa dobrodošlicu u Novigrad i Istru poznatoj američkoj tenisačici ovom je prigodom zaželio i istarski župan Valter Flego. U delegaciji domaćina bila je i zamjenica novigradskog gradonačelnika Sonja Šikanić.

Serena je pak na susret stigla u pratnji svoga suradnika, dugogodišnjeg sparing-partnera Aleksandra Saše Bajina, koji je i najzaslužniji za njezin dolazak u Novigrad odnosno Istru, te Novigrađanina Romana Glogovšeka, koji je u vrijeme Serenina boravka u Novigradu dio njezina hospitality tima.

Domaćini su svjetski popularnoj gošći uručili prigodne poklone koji će je podsjećati na boravak u Novigradu i Istri, te izrazili nadu kako će joj taj boravak ostati u lijepom i ugodnom sjećanju, ali i kako će se, kada joj to prilike budu dopustile, ponovo vratiti .

- Izuzetno smo zahvalni Sereni koja nas je počastila svojim dolaskom u naš grad, u Istru, ali i Saši, koji je za njezin dolazak najzaslužniji. Pored izraza zahvalnosti upućujemo joj i iskrene želje da nastavi s vrhunskim rezultatima, na turnirima koji je očekuju u doglednoj budućnosti, ali i u nastavku njezine sportske karijere općenito, poručio je nakon razgovora sa svjetskom tenisačicom broj 1 novigradski gradonačelnik.

Tijekom samoga susreta novigradski „sindako“ Sereni je uručio pozivno pismo kojim je ljubazno poziva da ponovi posjet Novigradu, ovoga puta kao gošća Grada i ovdašnje Turističke zajednice.

- Za nas je uistinu velika stvar imati takvu gošću, to je za naš grad nemjerljivo velika reklama. Sereni smo stoga i službeno uručili poziv da se u Novigrad svakako vrati kada joj to prilike budu dopustile, da još bolje upozna sve ono što joj Novigrad i Istra mogu ponuditi, prenio je Milos.

Podsjetio je i kako je u Novigradu na pripremama trenutno, drugu godinu zaredom, i akademija engleskog prvoligaša Manchester cityja, te kako je Novigrad posebno orijentiran na sportski turizam, ali i kako se ovaj mali grad može pohvaliti zlatnim olimpijcem, Giovannijem Cernogorzem, pa u jednom takvom, sportski orijentiranom gradu, dolazak sportašice takvoga „kalibra“ ima i dodatnu težinu.

- Ne mogu nego izraziti veliko zadovoljstvo što je jedna tako uspješna sportašica, jedna svjetski poznata osoba, odabrala baš Istru kao mjesto svojega odmora, odnosno priprema za sportske izazove koji je očekuju. Pokazalo se time još jednom kako Istra svakako jest regija poželjna za odmor, regija koja u tom smislu može zadovoljiti kriterije i očekivanja i najzahtjevnijih gostiju, istaknuo je župan Flego, dodajući: „Drago nam je i što smo iz prve ruke, od same Serene, čuli kako joj se Istra uistinu dopala, te smo sigurni da će i drugima prenijeti svoje pozitivne dojmove i impresije.“

Serena je pak svojim domaćinima prenijela kako je očarana mnogim stvarima koje je ovdje vidjela i doživjela, te joj ovo zasigurno neće biti posljednji puta da dolazi. Ugodna i simpatična, sa svojim se domaćinima i našalila. Primajući naime poklon novigradskog gradonačelnika, košaru prepunu domaćih istarskih proizvoda i delicija, poručila je kako joj se ovdašnja hrana uistinu dopala, ali i da je zato u tjedan dana „dobila“ tri kilograma. Svoju želju da se u Novigrad, u Istru, ponovo vrati, Serena je potvrdila metaforički poručivši kako je u ovo kratko vrijeme učinila tek prvi korak u vodu, no već iduće godine nastojat će u potpunosti „zaroniti“ u sve ono što joj ova prelijepa sredina može ponuditi.

Da podsjetimo, Serena Willimas trenutačni je broj 1 na WTA listi najboljih svjetskih igračica, ali – po ostvarenim rezultatima – i jedna od najboljih svih vremena. Svoj sedmodnevni boravak u Novigradu, koji je započeo koncem proteklog tjedna, iskoristila je za odmor, ali i pripreme za skorašnji nastup na US Openu. U Novigrad je stigla zaslugom njezina bliskog suradnika, dugogodišnjeg sparing-partnera Aleksandra Saše Bajina, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Novigradu, gdje su mu živjeli baka i otac, a gdje je učinio i prve teniske korake. Saša se otad nerijetko vraća u Novigrad, ovdje provodi dio svojega odmora, a ovoga puta sa sobom je doveo i Serenu, kako bi iz prve ruke upoznala prirodne ljepote i sve druge atribute kojima se Novigrad i Istra mogu pohvaliti. Najbolja svjetska tenisačica dobila je tako prigodu odmoriti se i pripremiti za daljnje sportske izazove u optimalnom okruženju, a
Novigrad i Istra nemjerljivo vrijednu promociju u svjetskim razmjerima.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.