Vijesti

Irci preuzeli vlast u Novigradu!

17.02.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Maškare iz Novigrada i Dajle preuzele su danas od novigradskog gradonačelnika Antea Milosa ključ Grada, a time i upravljanje Novigradom u vrijeme karnevala. Delegaciju maškara koja je tom prigodom posjetila gradonačelnika u njegovu uredu, posebno je razveselio privjesak na ključu, koji ih je podsjetio da, pored vlasti u gradu, sada na raspolaganju imaju i budžet od gotovo 50 milijuna kuna.

Predstavnik maškara Daniell O'Mackyn obećao je novigradskom sindaku da će se nova karnevalska vlast dobro brinuti o povjerenom im budžetu, te da će ga pametno utrošiti za dobrodbit građanki i građana Novigrada – uglavnom u feštanje, zabavu, hranu i piće tijekom karnevala...

Inače, maškare tradicionalno okupljene pod okriljem Udruge za stare i mlade Dajla-Novigrad, ove su godine u znaku „zelene Irske“, koja je mnogim Hrvatima silom prilike postala novom domovinom. Novigrađani možda nisu u velikom broju, kao u nekim drugim dijelovima naše zemlje, u potrazi „trbuhom za kruhom“ masovno odlazili put Irske, ali je zato Irska, barem u vrijeme maškara, stigla do Novigrada.
Ovim su simboličnim činom otvorena karnevalska zbivanja na području Novigrada, koja će se zaključiti zadnheg dana veljače, spaljivanjem pusta u Dajli.

Cjeloviti program aktivnosti novigradskih maškara pogledajte OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.