Vijesti

Informacija za korisnike zdravstvenih usluga Doma zdravlja Umag (20.3.2020.)

20.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Prenosimo informaciju kako u Domu zdravlja Umag, u kojem neke od zdravstvenih usluga koriste i žitelji drugih dijelova Bujštine, do daljnjega vrijede nova pravila ponašanja i prijema pacijenata.

Ulazak u Dom zdravlja Umag, neovisno kojim povodom, moguć je isključivo jednoj osobi, kojoj dežurni djelatnik dopusti ulazak u zgradu.

Obvezuju se svi pacijenti na pridržavanje postavljenih putokaza i oznaka te propisane razdaljine od drugog pacijenta.

Za sve informacije i druge potrebe treba nazvati obiteljskog liječnika ili specijalistu, budući da ne primaju pacijente bez prethodnog dogovora.

Građani koji pokazuju simptome ili sumnjaju na zarazu koronavirusom (Covid-19), se mole da NE DOLAZE u Dom zdravlja Umag i tamošnju Hitnu medicinsku službu, jer time ugrožavaju zdravlje drugih pacijenata i zdravstvenih djelatnika, već da nazovu svog liječnika obiteljske medicine koji će im, uz konzultacije s infektologom, dati daljnje upute.

Ispred zgrade Doma zdravlja Umag postavljen je kontejner koji služi kao „Covid ambulanta“, u koju će biti izolirani svi oni pacijenti koji se ne budu pridržavali uputa i nazvali telefonom, ili kod kojih postoji sumnja na koronavirus.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.