Vijesti

I Novigrad će 14. veljače ustati i zaplesati protiv nasilja nad ženama

04.02.2014. /// Novigrad Vijesti
U petak 14. veljače u režiji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Novigrada-Cittanova obilježit će se V-Day, dan globalnog pokreta za borbu protiv nasilja nad ženama. Taj će se dan diljem svijeta obilježiti inicijativom pod nazivom „One billion rising / Milijarda ustaje“, kada će zajedničkim plesom diljem svijeta u isto vrijeme milijarda ljudi simbolično zaplesati i ustati protiv nasilja nad ženama. Više o V-Dayu i drugim aktivnostima možete saznati na Facebook stranici Povjerenstva.

Najavljeno je to na prvom sastanku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Novigrada-Cittanova u novom sazivu. Sastanku su prisustvovale sve članice Povjerenstva: Dijana Lipovac, Marija Kantura, Morena Moferdin, Katarina Nemet i Ljiljana Kostić, te pročelnica Upravnog odjela za opću upravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Novigrada-Cittanova Ružica Mitrović Maurović.

Razgovaralo se o programu rada za 2014. godinu i ciljevima koji se planiraju ostvariti tijekom godine. Iskazana je namjera da Povjerenstvo putem obilježavanja važnih prigodnih datuma i drugim aktivnostima upozna građanstvo s problemom neravnopravnosti spolova, da promiče ženska pitanja, aktivizam i udruživanje žena, te da kontinuirano podiže svijest o diskriminaciji i nasilju nad ženama.

Istom prigodom predstavljen je i novi zaštitni znak – logotip Povjerenstva, kojeg je osmislio i izradio mladi novigradski dizajner Toni Davanzo.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.