Vijesti

Humanitarnim akcijama do igrala za djecu s motoričkim poteškoćama

01.08.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
U okviru dviju humanitarnih akcija, „Zavrti se sa mnom” i „Zavrti se sa mnom 2”, koje su u organizaciji udruge Zdravi Novigrad provedene od prosinca prošle do lipnja ove godine, kroz niz aktivnosti prikupljeno je 110.000 kuna. Tim su sredstvima kupljena tri igrala za djecu s motoričkim poteškoćama u razvoju, dvije klackalice i vrtuljak. Jedna je klackalica postavljena u dvorištu zgrade dvaju novigradskih vrtića, dok su druga klackalica i vrtuljak montirani u okviru dječjeg igrališta u Parku Janeza Ziherla u Karpinjanu.

Primopredaji klackalice u dvorištu vrtića prisustvovali su predsjednica Zdravog Novigrada Vivijana Fakin, zamjenica gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Sonja Šikanić, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, te ravnateljica vrtića Tičići Mirjana Andrilović i v.d. vrtića Girasole/Suncokret Vedran Korelić, sa suradnicima. Događaj je popratio i dio mališana iz obaju vrtića.

„Djeca u vrtiću dobivaju prvu viziju o svijetu koji ih okružuje, pa ih i na ovaj način želimo osvijestiti i senzibilizirati za potrebe drugih, za međusobno razumijevanje i toleranciju“, istaknula je tom prigodom predsjednica Zdravog Novigrada, uputivši zahvale Gradu, sponzorima i donatorima, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji humanitarnih akcija. Najavila je i kako će se primopredaja igrala u Karpinjanu održati u srijedu 1. kolovoza u 19 sati.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.