Vijesti

Gradska knjižnica ugostila litavskog pisca Kęstutisa Kasparavičiusa

13.09.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U sklopu festivala „Ovca u kutiji“, kojeg organizira Gradska knjižnica Pazin i udruga Knjiga u centru, u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova 13. rujna gostovao je litavski pisac za djecu i autor višestruko nagrađivanih ilustracija, Kęstutis Kasparavičius.

Do sada je napisao, odnosno ilustrirao, više od šezdeset knjiga koje su prevedene na 26 jezika. Njegove su ilustracije, bojane vodenim bojama, živopisne, prepune zanimljivih detalja, a sami likovi (hobotnice, ribe, medvjedi, kornjače i sl.) često se nalaze u neobičnim i komičnim situacijama.

Autor se obratio publici koju su činili učenice i učenici šestih razreda novigradskih škola, ispričao im svoj put od života na selu, kroz studij glazbe i dizajna, sve do današnjih dana, kada je u Hrvatskoj objavljena njegova najnovija slikovnica „Podvodna priča“. Nakon predstavljanja knjige djeca su imala prilike sudjelovati u kreativnom procesu nastanka ilustracije tako da su s autorom bojali neobične ribe maštovitog podvodnog svijeta.

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova zahvaljuje se Kęstutisu Kasparavičiusu, festivalu „Ovca u kutiji“, Gradskoj knjižnici Pazin, i nadasve učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u ovom književnom susretu.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.