Vijesti

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova započinje s radom 4. svibnja

28.04.2020. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova započinje s radom od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine, prema prilagođenom radnom vremenu i uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Prva faza rada Knjižnice uključuje uslugu posudbe i povrata građe bez korištenja prostora Knjižnice. Prema uputama za prevenciju širenja virusa Covid-19, primorani smo zatvoriti čitaonicu dnevnog tiska, a neće biti moguća ni upotreba računala, usluge skeniranja, tiskanja, fotokopiranja te ostale knjižnične usluge.

Radno vrijeme knjižnice bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 18 sati.

Posudba i povrat knjiga i DVD-a privremeno će se vršiti na ulazu u Knjižnicu kod Parka mladih. Kako bismo ubrzali postupak posudbe i smanjili gužvu ispred Knjižnice, mole se korisnici da knjige ili DVD-e koje žele posuditi pronađu ranije u katalogu koji se nalazi na web stranici Knjižnice www.knjiznicanovigrad.hr , ili mogu nazvati Knjižnicu i naručiti građu putem telefona (052/729-040), ili putem e-maila (.(JavaScript must be enabled to view this email address)). Ukoliko su raspoložive, naručene knjige bit će spremne za preuzimanje sljedeći radni dan uz predočenje članske iskaznice.

Dostupne su i e-knjige koje se mogu posuditi i čitati koristeći digitalnu platformu iBiblos www.ibiblos.com.

Za vrijeme trajanja izvanrednih mjera omogućit će se rok posudbe na 42 dana za knjige i 14 dana za DVD naslove.

Sukladno preporuci HZJZ-a, prije posudbe nije dozvoljeno prelistavanje knjiga.

Povrat knjiga i DVD-a bit će omogućen na ulazu u Knjižnicu. Odlagat će se u posebno označene kutije, a građa će biti razdužena nakon 72 sata.

Sva trenutno posuđena građa moći će se vratiti bez plaćanja zakasnine do 1. lipnja 2020. godine.

Molimo sve članove i korisnike da se pridržavaju svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja koji je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) te da obvezno dezinficiraju ruke sredstvom za dezinfekciju koje će biti postavljen na ulazu u Knjižnicu.

Molimo korisnike da daljnje obavijesti o mogućim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prate na web stranici Knjižnice i putem lokalnih medija.

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju!

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.