Vijesti

Gradonačelnik ugostio i nagradio uspješnog mladog para-karatistu Jasmina Ćatića

30.11.2017. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Sport
Gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos u svom je uredu danas ugostio predstavnike Karate kluba Novigrad i njihovog mladog člana Jasmina Ćatića, koji se s velikim uspjehom natječe u disciplini para-karate za slijepe i slabovidne osobe. Povod tom susretu je iznimno uspješan Jasminov nastup na nedavno održanom prvom državnom prvenstvu u para-karateu.

Gradonačelnik je mladog karatistu dočekao u društvu zamjenice gradonačelnika Sonje Šikanić, predsjednice novigradske zajednice sportova Ive Olujić, te Giovannija Cernogorza, najuspješnijeg novigradskog sportaša. Jasmin je pak na susret s gradonačelnikom pristigao u pratnji predsjednika kluba Emanuela Pintera, trenerice Tamare Lubiana i majke Jasmine.

Predstavnici kluba svoje su domaćine upoznali s Jasminovim uspjesima i sportskim rezultatima. Posljednje u nizu je osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u para-karateu, koje se po prvi puta održalo u listopadu ove godine u Rijeci. Jasmin je tamo nastupio u konkurenciji slijepih i slabovidnih natjecatelja, te osvojio prvo mjestu. Time je automatski zaslužio i status državnog reprezentativca u hrvatskoj para-karate nacionalnoj vrsti.

Predsjednik kluba Pinter istaknuo je kako se Jasmin, osim u para-karateu, gdje je sada po prvi puta dobio priliku, ravnopravno natječe s drugim vršnjacima u okviru natjecanja na županijskoj razini. „Jasmin svakoga dana sve više radi i postiže sve bolje rezultate. Pohvale za to idu prije svega njemu, ali i njegovoj trenerici Tamari i njegovim roditeljima. Mi u klubu nastojimo mu pružiti što bolju podršku, pri čemu nam je od velike pomoći razumijevanje Grada i gradske sportske zajednice, na čemu i ovom prigodom zahvaljujemo“, istaknuo je Pinter.

Predstavljajući se svojim domaćinima Jasmin je prenio kako je učenik 7. razreda, te kako je karate počeo trenirati u 4. razredu. Odmah je zavolio taj sport, te je u njemu i ostao. U odabiru sporta pomogla je i mama, koja je Jasminu stalno pri ruci za prijevoz na treninge i natjecanja.

Trenerica Lubiana naglasila je kako su Jasminovi uspjesi rezultat velikog truda i rada, te on uvijek mora uložiti dodatne napore kako bi nadomjestio svoj hendikep i ravnopravno se natjecao s drugim vršnjacima. „No, u sportu je to često tako: koliko daš, toliko ćeš i dobiti“, zaključila je Lubiana, dodajući kako Jasmin može biti dobar primjer i drugoj djeci koja se nalaze u sličnoj situaciji, da nekakav fizički ili drugi hendikep ne znači odmah i „zid“, već se voljom, radom i trudom može puno toga premostiti i postići.

Gradonačelnik Milos čestitao je Jasminu na njegovim uspjesima i rezultatima, ali prije svega na volji, trudu i angažmanu koje ulaže u bavljenje sportom. Kao uspomenu na ovaj susret, te kao malu nagradu za njegove rezultate, gradonačelnik je Jasminu poklonio sportski sat, te ga time vidno obradovao.

- Uloga Grada i Sportske zajednice je da stvorimo što bolje uvjete za sve one koji se žele baviti sportom. Kao Grad ulažemo stoga značajna sredstva u sport i sportsku infrastrukturu, pa smo po tom pitanju izdvajanja za sport per capita prvi među gradovima u Hrvatskoj. No znamo da bavljenje sportom traži i puno odricanja, kako od strane trenera i ljudi koji vode klubove, tako i od samih sportaša, pa i od njihovih roditelja, kada je riječ o djeci i mladim ljudima. Zato, kada se god ostvari neki ovako zapažen rezultat, svi zajedno možemo biti samo sretni i zadovoljni, jer se time na najbolji način opravdavaju svi naši napori i sve ono što ulažemo u sport i sportaše, poručio je gradonačelnik Milos.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.