Vijesti

Grad Novigrad-Cittanova prisustvovao prvom URBACT Playful Paradigm sastanku u Španjolskoj

11.03.2019. /// Novigrad Vijesti
Predstavnici Grada Novigrada-Cittanova predvođeni gradonačelnikom Anteom Milosom, boravili su u španjolskom gradu Esplugues de Llobregat, gdje se 5. i 6. ožujka 2019. održao prvi sastanak mreže URBACT Playful Paradigm.

Uz gradonačelnika Milosa Grad Novigrad-Cittanova predstavljale su Morena Moferdin, ravnateljica Gradske knjižnice; Vanja Gorički, savjetnica za europske projekte i međunarodnu suradnju Grada Novigrada-Cittanova i Corinne Pozzecco, Samostalna upravna referentica za provođenje projekata i poduzetništvo Grada Novigrada-Cittanova.

Grad Novigrad-Cittanova na sastanku je sudjelovao kao dio mreže imena „The Playful Paradigm“ (Razigrana paradigma) koja se temelji na primjeni elemenata igre odnosno na tzv. gemifikaciji. Na prvom sastanku prisustvovali su partneri iz zemalja diljem Europe: Italije, Španjolske, Portugala, Grčke, Irske, Litve i Poljske. Kroz dva dana predavanja, radionica i razmjene iskustava, postavljeni su temelji za uspostavu URBACT lokalne grupe, organizaciju aktivnosti i događanja koja će kroz igru uključiti lokalno stanovništvo svih uzrasta, a tematika će se odnositi na zdrav način života, održivi razvoj i socijalnu osviještenost.

Znanje i prakse partnera iz drugih zemalja su potaknule niz ideja i kreativnih načina implementacije URBACT modela. U skorije vrijeme će tako i stanovnici Novigrada moći uživati i zabaviti se na Playful Paradigm događanjima.

Da podsjetimo, riječ je o programu međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.