Vijesti

Grad Novigrad-Cittanova partner na projektu Wonder iz programa Interreg Adrion

24.02.2020. /// Novigrad Vijesti
U talijanskom gradu Fano, koji je ujedno i vodeći partner na projektu, 20. i 21. veljače održan je inicijalni sastanak, tzv. kick off meeting, projekta Wonder, iz programa Interreg Adrion.

Glavni cilj projekta je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti destinacija iz Jadransko-jonske regije kroz koncept blizak djeci (child-friendly), te podrška održivom turizmu na osnovu novih, inovativnih metoda.

Kroz dva dana partneri su imali priliku vidjeti primjere uspostavljenog child-friendly pristupa u gradu Fanu, ne samo kroz aktivnosti osmišljene za djecu i ugostiteljsku ponudu prilagođenu djeci, već i kroz participativnu ulogu djece u sugeriranju svojih potreba putem „dječjeg gradskog vijeća“.

Vodeći partner je grad Fano (Italija), a partneri na projektu su, osim Grada Novigrada-Cittanova i turistička organizacija Herceg-Novi (Crna Gora), grad Cervia (Italija) grad Velenje i razvojni centar Novo Mesto (Slovenija), gradovi Zapadna Achaia i Preveza (Grčka), Opservatorij za dječja i prava mladih (Albanija) te razvojna agencija Grada Dubrovnika (Hrvatska).

Projekt će trajati 24 mjeseca i bit će financiran u okviru drugog prioriteta programa (2.1) „Održiva regija“. Budžet Grada Novigrada-Cittanova iznosi 154.330 eura, od čega 131.180,67 eura iz sredstava programa Adrion.

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.