Vijesti

Grad nagradio odlikaše srednjoškolce

10.09.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Tradicionalno je u okviru proslave dana Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija Grad Novigrad-Cittanova nagradio odlične učenike srednjih škola. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu zamjenice Sonje Šikanić, a dodjeli nagrada nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, kao i nekolicina roditelja nagrađenih učenika.

Novčanom nagradom, koja je ove godine udvostručena, s 500 na 1.000 kuna, nagrađeno je 20-oro srednjoškolaca, koji polaze šest istarskih te dvije riječke srednje škole. U prvim razredima je četvero odlikašica i odlikaša: Leon Bilić, Dominik Krulčić, Emanuel Pištan i Petra Zovko. U drugim razredima njih je također četvero: Linda Baissero, Antea Grgić, Paula Radigović i Annadea Žužić.Petoro je odlikaša u trećim razredima: Edita Hajrula, Iva Nikačević, Megi Pasulji, Ivana Prodan i Simona Selar. S odličnim su uspjehom četvrti razred okončali Sanja Došlović, Karla Jugovac, Ana Luk, Emili, Makovac, Rino Malbašić, Martina Prenrecaj i Matea Stančić.

Dodajmo ovome kako su među nagrađenim učenicama i učenicima njih 14 korisnici stipendije Grada Novigrada-Cittanova, te kako su Sanja Došlović, Ana Luk, Emili Makovac i Rino Malbašić postigli odličan uspjeh tijekom sva četiri razreda srednje škole.

Ovom prigodom uručeni su i poklon bonovi od 500 kuna u knjižari Libar Adamu Lakoviću, za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, te Emanuelu Pištanu, za osvojeno prvo mjesto na natjecanju iz kemije Primorsko-goranske županije. Studentu Ivanu Košetu, dobitniku Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, uručena je pak novčana nagrada od 2.000 kuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.