Vijesti

Grad nagradio odlikaše srednjoškolce

25.08.2017. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Tradicionalno je u okviru proslave dana Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija Grad Novigrad-Cittanova nagradio odlične učenike srednjih škola. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu zamjenice Sonje Šikanić, a dodjeli nagrada nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Morena Moferdin, pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, te nekolicina roditelja nagrađenih učenika.

Novčanom nagradom od 500 kuna nagrađeno je ove godine 18-ero srednjoškolaca, koji polaze šest istarskih srednjih škola. U prvim razredima je četiri odlikašice: Paula Radigović, Annadea Žužić, Antea Grgić i Linda Baissero. U drugim razredima njih je također četiri: Simona Selar, Megi Pasulji, Ivana Prodan i Iva Nikačević. Osmero je odlikaša u trećim razredima: Valentina Beg, Ana Luk, Emili Makovac, Dana Palfi, Karla Jugovac, Matea Stančić, Sanja Došlović i Rino Malbašić. S odličnim su uspjehom četvrti razred okončali Maria Matijašić i Tina Ribarić.

Dodajmo ovome kako su među nagrađenim učenicama i učenicima njih 11 korisnici stipendije Grada Novigrada-Cittanova, te kkao je Maria Matijašić postigla odličan uspjeh tijekom sva četiri razreda srednje škole.

Čestitajući im na ostvarenom uspjehu i zasluženoj nagradi gradonačelnik Milos istaknuo je važnost učenja i stalnog obrazovanja, koji su u današnjem svijetu nužni za kvalitetne rezultate. Naglasio je važnost cijeloživotnog učenja i usavršavanja, jer samo tako može se ići ukorak sa sve većom i oštrijom konkurencijom na tržištu rada, ali i u svim ostalim segmentima ljudskog djelovanja. „Svojom izvrsnošću vi dajete doprinos da i vaš grad bude bolji i uspješniji, a nadamo se da ćete doprinos svome gradu, svatko na svoj način, dati i u budućnosti, kada jednog dana završite škole i fakultete. Vrata za to bit će vam širom otvorena“, poručio je gradonačelnik.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.