Vijesti

Grad i TZG nastavljaju s potporom Giovanniju Cernogorzu u novom olimpijskom ciklusu

30.11.2017. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Sport
U uredu gradonačelnika Grada novigrada-Cittanova potpisan je danas ugovor kojim se najuspješnijem novigradskom sportašu, zlatnom olimpijcu iz Londona Giovanniju Cernogorzu, osigurava financijska potpora u novom olimpijskom ciklusu. Tim se ugovorom Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova obvezala Cernogorza poduprijeti s 10.000 kuna godišnje, te se na taj način pridružila Gradu Novigradu-Cittanova, koji u istu svrhu, iz proračunske stavke pomoć vrhunskom sportašu, godišnje izdvaja 15.000 kuna. Ukupno će tako Grad i TZ zlatnog novigradskog olimpijca godišnje i dalje podupirati s 25.00 kuna. Ovu vrstu potpore Cernogorzu Grad i TZG pružali su i prethodnih godina, pa je ovo treći olimpijski ciklus u okviru kojega Giovanni nailazi na konkretnu financijsku podršku zajednice u kojoj živi, radi i ostvaruje vrhunske sportske rezultate.

Ugovor o sufinanciranju potpisali su gradonačelnik Anteo Milos i direktorica TZG-a Vesna Ferenac, u društvu samog Cernogorza, zamjenice gradonačelnika Sonje Šikanić te predsjednice novigradske zajednice sportova Ive Olujić.

- Gianni je napravio puno za ovaj grad, za ovaj sport, pa je ovo najmanje što za njega možemo učiniti. Novigrad je grad koji i inače podržava sport, pokazujemo to na razne načine, pa i podrškom našem najuspješnijem i najtrofejnijem sportašu. Ali, tu su i mnoga druga izdvajanja za sport, što je u konačnici Novigradu osiguralo status prvog grada u Hrvatskoj po proračunskim izdvajanjima za sport po glavi stanovnika. Važno nam je pritom da se što više mladih bavi sportom, da bavljenje sportom bude što masovnije, pa vjerujemo kako su i Giovannijevi sportski uspjesi jedan od motiva mnogim mladim sportašima da se uključe u sport i njime se nastave baviti, poručio je ovom prigodom gradonačelnik Milos, dodajući: „Mi dobre navike ne mijenjamo, pa tako i na ovaj način, zajedničkom financijskom potporom Grada i TZG-a, nastavljamo s potporom Gianniju i njegovim vrhunskim sportskim rezultatima.“

- Koristim i ovu prigodu da Giovanniju čestitam i zahvalim na svim njegovim dosadašnjim uspjesima, koji su značajni za njega osobno, ali i za cijeli naš grad, pa i za turističku promociju Novigrada. Imati naime ovako uspješnog sportaša i olimpijskog pobjednika u svojoj sredini nije mala stvar, jer znamo da su mnogi za Novigrad čuli upravo zahvaljujući Giovannijevim sportskim uspjesima, od olimpijskog zlata nadalje. Novigrad se u turističkom smislu želi pozicionirati i kao destinacija sportskog turizma, pa je Giovanni sa svojim rezultatima i uspjesima veliki promotor u tom pravcu. Drago nam je stoga da i mi kao TZ možemo biti dionici ove inicijative kojom se Giovannija podupire na njegovom sportskom putu, istaknula je direktorica TZG-a Ferenac.

Zahvaljujući na nastavku financijske podrške, Cernogoraz je naglasio kako će mu to sigurno biti velika pomoć, ali i motivacija u novom olimpijskom ciklusu. „Streljaštvo je skup sport, pa svaka pomoć dobro dođe, a posebno mi znači ova podrška Grada i TZ-a, jer to znači podršku zajednice u kojoj živim“, istaknuo je Cernogoraz. Rezimirajući na upit novinara godinu koja je na izmaku, podsjetio je na neke od važnijih ovogodišnjih rezultata.

- Za jednu promašenu metu nisam prošao u finale Svjetskog prvenstva, ali je po svemu ostalome to za mene bila jako dobra godina. Osvojio sam srebro na Svjetskom kupu, pojedinačno brončanu, a ekipno srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, te broncu na finalu Svjetskog kupa. U 2018. godini tempirat ću formu za Svjetsko prvenstvo u Koreji, na kojem će se dijeliti olimpijske kvote. Tri prvoplasirana natjecatelja s tog SP-a ostvarit će pravo nastupa na Olimpijadi, pa se nadam već tada izboriti svoju olimpijsku „vizu“. No prije toga očekuje me prvo natjecanje u novoj godini, Svjetski kup u Meksiku, krajem veljače, pa su misli i treninzi već usmjereni ka tom natjecanju“, najavio je Cernogoraz.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.