Vijesti

Giovanni Cernogoraz na Svjetskom kupu osvojio srebro i olimpijsku vizu!

15.08.2015. /// Novigrad Vijesti / Sport
Na Svjetskom kupu u streljaštvu koji se od 6. do 16. kolovoza održava u Azerbajdžanu, u gradu Gabali, naš sugrađanin, olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz, osvojio je danas srebrnu medalju u disciplini trap, a što je još važnije, postigao je kvotu koja mu osigurava nastup na Olimpijskim igrama 2016. u brazilskom Rio de Janeiru, u kojem će Gianni tako dobiti priliku braniti zlato iz Londona 2012. godine.

Cernogoraz je odgađao sjajan meč kvalifikacija i sa 123 pogođene mete ušao prvo u borbu za finale s još 11 drugih strijelaca, koji su također imali po 123 mete, a među kojima su bila i preostala dva hrvatska strijelca, Anton Glasnović i Kristijan Kancelar. U raspucavanju za ulazak u finale prvi je otpao Glasnović, a zatim i Kancelar, dok je Cernogoraz za ulazak među šest najboljih morao gađati čak 13 puta.

U finalu je imao samo jedan promašaj, koliko i Frasca (ITA), te Kebapci (TUR), pa se pristupilo raspucavanju za ulazak u finale. U tom momentu Giovanni je već imao olimpijsku vizu za Rio de Janeiro, ali je nastavio sigurno gađanje. U raspucavanju je prvo promašio Kebabci, a zatim i Frasca, tako da je Giovanni ušao u finale, gdje ga je čekao Alipov (RUS). U borbi za zlatnu medalju Giovanni je imao samo jedan promašaj, ali je Alipov gađao bez greške, tako da na koncu zlato ide u Rusiju, srebro u Hrvatsku, a bronca u Italiju.

Posebne čestitke stoga idu našem Giovaniju na olimpijskoj kvoti i medalji!

Recimo kako je Hrvatska reprezentacija na svjetskom kupu u Gabali osvojila srebrnu (Giovanni Cernogoraz) te brončanu medalju (Petar Gorša), a obojica su osvojila i kvote za Rio. Hrvatska sada ima pet strijelaca na olimpijskim igrama, a još su dva natjecanja s mogućnošću osvajanja kvota (SP u letećim metama i EP zračnim oružjem).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.