Vijesti

Giovanni Cernogoraz obranio naslov pobjednika Svjetskog kupa

17.10.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
Drugu godinu zaredom Giovanni Cernogoraz osvojio je Svjetski kup u trapu, pobijedivši u subotu u završnom natjecanju održanom u Rimu.

Za pobjedu u Rimu i za drugi uzastopni trijumf u Svjetskom kupu olimpijski pobjednik iz Londona 2012. u finalu je nadmašio aktualnog svjetskog prvaka Slovaka Erika Vargu. U polufinalu su obojica pogodili 14 od 15 meta, dok su preostala četiri polufinalista, među njima i olimpijski pobjednik Josip Glasnović, imali 13 pogodaka. U raspucavanju je Glasnović imao jedan pogodak, a Poljak Kowalczyk i Španjolac Bailon po dva pa su njih dvojica ušli u borbu za broncu, a naš zlatni olimpijac morao se zadovoljiti petim mjestom.

Giovannni Cernogoraz je finale odradio bez promašaja, Varga je promašio drugog od 15 'goluba' i taj mu je promašaj donio srebro.

- Prošle sam godine osvojio Svjetski kup i sjajno je što sam 'globus' zadržao i ove godine. Ovo je lijep završetak sezone, nakon razočaravajućeg rezultata na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ova pobjeda mi daje novi motiv. Veselim se sljedećoj sezoni. Moj sljedeći cilj je kvalificirati se za Olimpijske igre u Tokiju, izjavio je Cernogoraz nakon subotnjeg slavlja u Rimu.

Broncu je na kraju osvojio Španjolac Bailon s 11 pogodaka, dok je Kowalczyk pogodio 10 meta u borbi za treće mjesto na završnom natjecanju u 2016. godini.

Sezona Svjetskog kupa sljedeće će godine započeti natjecanjem u New Delhiju od 22. veljače do 4. ožujka.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.