Vijesti

Dobre vijesti za Istru i Novigrad, no - nema opuštanja!

04.04.2020. /// Novigrad Vijesti
Posljednjih dana svjedoci smo dobrih vijesti kako se u Istarskoj županiji bilježi niska pojavnost novooboljelih od koronavirusa, uz devet izliječenih pacijenata, Na tom tragu su i odlične vijesti koje će zasigurno obradovati Novigrađane; naime, oboje naših sugrađana oboljelih od COVID-a 19 ozdravilo je i dobro se osjeća, a prema dostupnim podacima na području našega grada trenutno nema ni osoba s propisanom mjerom (samo)izolacije.

No, ono što je u ovim trenucima posebno važno naglasiti je kako smo još nažalost daleko od izlaska iz epidemije, te se ni na koji način ne smijemo opustiti u striktnom primjenjivanju propisanih mjera stožera Civilne zaštite i drugih nadležnih tijela i institucija. Dapače, ovi trenutno pozitivni trendovi na razini našega grada i županije rezultat su među ostalim discipline nas samih, te se samo daljnjim pridržavanjem svih mjera na snazi možemo nadati nastavku dobrih rezultata i pozitivnih vijesti.

Posebno stoga i ovom prigodom apeliramo na sve naše sugrađanke i sugrađane da i dalje rigorozno poštuju donesene odluke i upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno sve preporuke epidemiologa i liječnika. Pozivamo građane da i dalje ne izlaze iz domova bez nužne potrebe, a ako to i čine, da striktno poštuju sva pravila zaštite.

Pred nama su prema prognozama lijepi i sunčani dani, no neka nas to ne zavara. U takvim okolnostima moramo biti dodatno svjesni realne opasnosti da se opustimo i tako povećamo rizik od ponašanja koje će nam vrlo skoro naškoditi i pokvariti sve što je dosad dobro učinjeno. Nastojimo svi zajedno da nam se to ne dogodi. Budimo odgovorni i budimo oprezni, a ako je ikako moguće - budimo doma!

Na tom tragu je i priopćenje stožera Civilne zaštite Istarske županije, dostupno na ovom LINKU.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.