Vijesti

Obnavlja se dio ulice Murvi

20.03.2017. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Proteklog tjedna započeli su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije ulice Murvi, na potezu od kružnog toka sa sidrom do spoja s Epulonovom ulicom, u ukupnoj dužini od oko 150 metara. Rekonstruirat će se kolnička površina prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, a postojeći nogostup uz južnu stranu prometnice (desni kolnički trak, gledajući u pravcu centra grada) će se proširiti. Asfaltirat će se prometnica širine 5,5 metara, te parkirna mjesta širine 2,3 metra. Izvest će se novi sustav oborinske odvodnje, a rekonstruirat će se i postojeći vodovodni priključci s južne strane kolnika. U neposrednoj blizini tržnice postavit će se reljefno uzdignuti pješački prijelaz, popločen granitnim pločicama, u svrhu smirivanja prometa i bolje prometne sigurnosti pješaka.

Radovi su natječajem povjereni poduzeću Zebra d.o.o. Pazin. Investicija vrijedna 400.000 kuna u cijelosti se financira iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova za 2017. godinu. Trajanje radova planirano je do sredine travnja, tj. novoasfaltirana prometnica u promet bi trebala biti puštena neposredno pred Uskrs.

- Drago nam je da ćemo u ovoj godini, već do Uskrsa, imati primjereno uređen dio ulice Murvi, koja je glavni prometni ulaz u povijesnu jezgru grada. Osim primjerenog uređenja, posebnu pažnju u okviru ove investicije usmjerili smo i na sigurnost pješaka, na cijelom tom potezu, a posebno u dijelu oko tržnice, gdje je i najveća frekvencija pješačkog prometa, prenio je novigradski gradonačelnik Anteo Milos. „Kako je riječ o financijski zahtjevnoj investiciji, ona će se realizirati u dvije faze, dijelom u ovoj, a dijelom u idućoj godini, kada je u planu nastavak rekonstrukcije ulice Murvi od spoja s Epulonovom ulicom do spoja s ulicom Carlotte Grisi“, najavio je gradonačelnik, zahvaljujući unaprijed svim svojim sugrađanima i gostima Novigrada na strpljenju i razumijevanju tijekom radova.

Privremena regulacija prometa
Za vrijeme radova na rekonstrukciji prometnice na snazi će biti privremena regulacija prometa. Promet će se odvijati jednosmjerno, u pravcu centra grada, jednim kolničkim trakom. U prvoj fazi radovi se izvode na građevinski zahtjevnijoj polovici kolnika, onoj južnoj, koja predviđa proširenje nogostupa, parkirališna mjesta, novu oborinsku odvodnju i vodovodne priključke. Kada radovi na toj polovici kolnika budu dovedeni do faze pred asfaltiranje, promet u pravcu centra grada odvijat će se tim kolničkim trakom, a radovi će se nastaviti na drugoj polovici kolnika. Oba kolnička traka bit će moguće zatvorena tek nakratko, prilikom samog asfaltiranja prometnice. Promet iz smjera centra grada, iz ulice Gradskih vrata, u rotoru (sa sidrom) upućuje se na obilazak ulicom Svetog Antuna.

U drugoj fazi, kada zbog radova bude zatvoren drugi kolnički trak, te neće biti moguće pristupiti ulici Sv. Maksima iz ulice Murvi, u ulici Istarskog razvoda promijenit će se režim prometovanja i smjer odvijanja prometa, kako bi se formiralo kružno odvijanje prometa unutar tog dijela grada. Ulica Sv. Maksima prema groblju bit će tada „slijepa“ cesta, dostupna za pristup groblju i stanarima u dijelu te ulice do privremeno zatvorenog spoja s ulicom Murvi. Ulici Sv. Maksima pristupat će se kroz ulicu Livada, te ulicu Istarskog razvoda. Grafički prikaz privremene prometne regulacije možete pogledati OVDJE.

Tržnica privremeno na autobusnom kolodvoru
Dodajmo ovome kako će se privremeno, od ovoga četvrtka (23. ožujka), tržnica iz ulice Murvi preseliti na dio parkirališta u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora, kako bi i tijekom radova u ulici Murvi usluge tržnice bile nesmetano dostupne korisnicima odnosno kupcima.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.