Vijesti

Danas (četvrtak, 26. 3.) od 19 sati provest će se jučer odgođena dezinfekcija javnih površina na cijelom području Grada

26.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Nakon što je zbog vrlo jakog vjetra jučer odgođena dezinfekcija ulica i javnih površina na cijelom području Grada Novigrada-Citttanova, danas se očekuje smirivanje vjetra, pa će se dezinfekcija provesti večeras (četvrtak, 26. ožujka) od 19 sati.

Dezinfekcija se provodi s ciljem daljnje prevencije širenja zaraze koronavirusom, na cijelom području Grada Novigrada-Citttanova, kako u centru grada, tako i u gradskim i prigradskim naseljima.

Dezinficijens koji će se korititi nije štetan za ljude, životinje i okolinu, no preporučamo da u vrijeme dezinfekcije i neposredno nakon nje ne izlazite iz svojih domova, te da u to vrijeme ne puštate vani kućne ljubimce.

Dezinfekciju će provesti djelatnici komunalnih poduzeća 6. maj i Neapolis, a podršku i pomoć pružit će i novigradski poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom.

Naglašavamo kako dezinficijens koji će se koristiti ovom prigodom u 99,99% uništava bakterije, gljivice i viruse. Djelotvoran je i pri niskim koncentracijama, a brzina i efikasnost djelovanja je znatno veća u odnosu na druge dezinficijense. Nema štetno djelovanje na ljude i okolinu, stoga se jednostavno može koristiti u svim oblastima. Djeluje unutar širokog temperaturnog spektra.

Upute vlasnicima kućnih jlubimaca

Sredstvo je bezopasno za pse i mačke otprilike tri sata nakon što se osuši. Međutim, zbog eventualne vlage u zraku sigurnije je ljubimce uoće ne izvoditi tijekom večeri u kojoj se provodi dezinfekcija, već to učinite tek ujutro. Mačke preko noći ne puštajte vani. Ukoliko se u jutarnjj šetnji krećete na površinama koje su noć prije dezinficirane, preporučljivo je i tada šetati po asfaltu i betonu, a izbjegavati travu, jer se na travnatim površinama dezinficijens duže i teže suši. Po povratku kući svakako operite šapice ljubimcima. U slučaju da primjetite povraćanje ili teže disanje kod ljubimca, obratite se u veterinarsku ambulantu.


Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji!
#OSTANIDOMA
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.