Vijesti

Dan jabuka i rođendan udruge Zdravi Novigrad

12.11.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U subotu 20. listopada udruga Zdravi Novigrad obilježila je Dan jabuka i proslavila 5. godišnjicu postojanja udruge u okviru manifestacije Jesenski festival – dani gljiva i jabuka, zajedno s novigradskim gljivarima.

Festival je u 17 sati Zajednice Talijana Novigrada otvorila Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice, uz pozdravne riječi Željka Ružića od strane Boletusa i Vivijane Fakin, predsjednice Zdravog Novigrada. Ovogodišnji Dan jabuke bio je obogaćen elegancijom, inventivnošću i skladom koju je unijela Dragana Sapanjoš aranžiranjem cjelokupnog prostora, od ulaza s putokazom i biciklom koji su upućivali prolaznike na Festival, pa do prekrasnih aranžmana na podu, stolu i onih obješenih na konstrukciju krova, sve na temu jabuka i jeseni, koji su privlačili poglede posjetitelja.

Poglede posjetitelja privlačile su i jabučne delicije koje su bile izložene na stolu za tradicionalno gastro natjecanje slanih i slatkih jela od jabuke. Ukupno je bilo prijavljeno devet slanih jela, četiri torte i pet kolača. Ovogodišnji žiri činile su: Orieta Vrcelj, Dragana Sapanjoš i Matea Beletić. Nakon pomnog degustiranja jela žiri je odlučio i odabrao tri najbolja slana jela, najbolju tortu i najbolji kolač. Za slano jelo od jabuka nagrađeni su: 1. mjesto Vivijana Fakin – „Musaka od jabuka i krumpira“, 2. mjesto Divna Košeto – „Salata od jabuka“, 3. mjesto Meri Hanžek – „La bella mela con la gorgonzola“. Najboljom tortom proglašena je „Dolce orientale“ Sonje Bos, a najbolji kolač bio je „Ledene jabuke“ Giuliane Benjak. Prisutne je iznenadila Sonja Šikanić koja je donijela kompletan jabučni ručak s nekoliko kombinacija od juhe do desserta, te se natjecala s čak pet slanih jela. Kako je bilo samo dva volonterska jela simbolično su nagrađena oba: Irene Blažić i Sanje Vivode.

Posjetitelji su mogli kupiti i razne proizvode izlagača: OPG-a Božić, Patrizije Demark, Sonje Radić, Giuliane Benjak i Diane Lubiana, koji su također unijeli šarenilo u događanje.

Peti rođendan udruge Zdravi Novigrad obilježen je s dva nova proizvoda: „jabučastim“ vrećicama i bandanama, koje su se dijelile posjetiteljima. Zabavna točka bez koje nema Dana jabuka i ove je godine bio veseli nastup Dječje sekcije KUD-a Dajla „Mali folkloraši“. Neizostavni su i ove godine bili simpatični radovi polaznika novigradskih vrtića, koji uvijek pripreme nešto novo za ovo događanje. Posebno iznenađenje za članice udruge, ali i za posjetioce, bila je velika rođendanska torta, koju su članice udruge podijelile s prisutnima.

Bio je to još jedan lijepi i važan događaj udruge Zdravi Novigrad, uz volonterski angažman članica i kao volonterki i kao natjecateljica u gastro natjecanju.

Zdravi Novigrad upućuje ovim putem zahvale Turističkoj zajednici Grada Novigrada-Cittanova na podršci, Zajednici Talijana, Boletusu, DV Tičići i Girasole na suradnji, „Hedonistu“, umjetnicama Dragani Sapanjoš na aranžiranju i Mirandi Legović na fotografijama.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.