Vijesti

Crveni križ Bujštine osvojio zlato na državnom natjecanju prve pomoći

24.09.2018. /// Novigrad Vijesti
Seniorska ekipa Crvenog križa Bujštine osvojila je prvo mjesto na Nacionalnom natjecanju seniorskih ekipa u provedbi znanja i vještina u pružanju prve pomoći. Drugo mjesto osvojila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a treći su bili predstavnici Crvenog križa Vinkovci.

Na natjecanju u Novom Vinodolskom sudjelovalo je devet ekipa iz gradskih društava Crvenog križa: Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb.

Ekipa prve pomoći Crvenog križa Bujštine u sastavu Donat Faraguna Gnjatović (vođa), Valentina Ćurčibašić, Anamarija Šiljeg, Valentina Veladžić, Elisabetta Petretić i Martina Veseli, nastavila je time sjajan niz koji ekipe prve pomoći Crvenog križa Bujštine već godinama ostvaruju. U ovogodišnjim pripremama za natjecanje sudjelovalo je više od četrdesetak aktivnih članova, koji su doprinijeli u ostvarivanju ovogodišnjeg rezultata.

Natjecanje se odvijalo na plaži, na sedam lokacija, gdje su na tzv. radilištima natjecatelji morali pokazati puno znanje u pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. Inscenirane su situacije koje se mogu i događaju svakodnevno, od pomorskih nesreća, pada s motocikla, izvlačenja iz razbijenog automobila, požara i sličnih scenarija. U ekipi je bilo po šest natjecatelja koji su morali pokazati stručnost, brzinu i način pružanja pomoći unesrećenima. Svaki pokret, svaku riječ natjecatelja, pratili su suci, bilježeći svaki detalj koji bi mogao odlučivati o pobjedniku.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.