Vijesti

Crveni križ Bujštine obilježava Tjedan Crvenog križa (8. - 15. svibnja)

08.05.2019. /// Novigrad Vijesti
Tjedan Crvenog križa tradicionalno započinje obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine.

Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca najveća je i najstarija svjetska humanitarna organizacija, prisutna sa svojim aktivnostima u skoro svim zemljama svijeta, te svojim humanitarnim idealima ujedinjuje više od 115 milijuna članova.

Crveni križ Bujštine Tjedan Crvenog križa obilježit će pored ostalog radionicama u školama, tečajevima, te podjelom paketa humanitarne pomoći u Novigradu, financiranih iz sredstava solidarnosti. Na dan 14. svibnja organizirat će prigodnu aktivnost na području Umaga i Buja, gdje će se u suradnji s Domom zdravlja Umag, te članovima Kluba mladih, obilježiti Svjetski dan Crvenog križa i Međunarodni dan sestrinstva, koji se također obilježava u tjednu Crvenog križa.

U Tjednu Crvenog križa, 11. svibnja, bit će u Našicama održano i 23. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje se organizira u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Agencijom za odgoj i obrazovanje. Crveni križ Bujštine predstavljat će ekipa OŠ Marije i Line iz Umaga.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.