Vijesti

Crveni križ Bujštine donira humanitarne pakete socijalno potrebitima

05.07.2017. /// Novigrad Vijesti
Crveni križ Bujštine nastavlja s podjelom paketa pomoći socijalno ugroženim građanima Bujštine, u okviru projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“. Riječ je o projektu u kojemu je CK Bujštine jedan od partnera, a odobrilo ga je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Za cijelu Hrvatsku dobiven je iznos od 86 milijuna kuna, dok je za područje Dalmacije, Primorja i Istre predviđeno 8,31 milijuna kuna. Vrijednost projekta za područje Bujštine je 139 tisuća kuna.

Cilj ovog projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština tijekom ove godine pomoći onima koji žive ispod granice siromaštva. Ovaj projekt usmjeren je kao pomoć lokalnoj zajednici, a CK Bujštine provodi ga u suradnji s GDCK Split, kao nositeljem projekta, Centrom za socijalnu skrb Buje i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja (Gradovi Buje, Novigrad i Umag, Općine Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj).

Druga u nizu podjela paketa socijalno potrebitima obavljat će se pri distributivnim centrima Crvenog križa u Bujama, Novigradu i Umagu, od srijede 5. srpnja, u vremenu od 9 do 17 sati.

Ukupno će na području Bujštine biti podijeljen 371 paket pomoći, od kojih 200 na području Umaga, 63 na području Novigrada, 79 paketa na području Buja, te 27 na području Brtonigle, Grožnjana i Oprtlja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.